Et døgn med løsvipper og glitter på skuldrene

Ja, så trengte jeg visst fire dager. Fire dager til å få igjen pusten, kjenne at begge beina var plantet trygt nede på landjorda igjen. Fire dager til å børste glitteret av skuldrene. Fire dager til å bare være, midt i alt det vanlige jeg har innenfor husets fire vegger. Fire dager til å lese flere bøker enn vanlig for barna, fire dager til å si ja til mer av det de spør om, fire dager trygt inni armskroken i sofaen. For jeg føler meg litt som i diktet til Kristian Bergquist når jeg beveger meg ut i åpent festlandskap:

 jeg liker mennesker som har hatt uorden i seg,

de som kommer fra Angstland, og de som har
vært i hundre års ensomhet, de som fortsatt
holder ut, virker som innaformenneske,
men som egentlig er et utaformenneske

og kanskje
gjemmer seg
litt bort
på fest

å, jeg er en sucker for sånne

Ja, for jeg kunne nok virke som et innaformenneske der jeg gikk åpent fra det ene mennesket til det andre, småsnakka og smilte under Vixen influencer award. Men sånn egentlig, innerst inni, bak all sminken som ble lagt av profesjonelle make up-artister og under de myke krøllene som var lekkert dandert av frisører, så er jeg et utaformenneske. Det føltes befriende å dra av løsvippene og snike seg ut i den kalde oslonatta og tråkke litt asfalt så fort kåringen var ferdig. Og så bare sitte litt på gulvet på hotellrommet og kikke ut på trærne i Spikersuppa. Mens musikken dundret og folk minglet i etasjene under. 

Og på tross av denne litt rare, men også fine, utaforfølelsen, så kjente jeg på en stor takknemlighet. 

Read More
Boktips

Jeg spurte tidligere i høst hva dere ville lese om på bloggen. Det kom mange svar. Interiør, tekstene mine, oppskrifter, boktips. Så i dag tenkte jeg å vise dere hva jeg har plukket ut av bokhyllene i det siste. 

Read More
Så var det de lampene...

Ser du noe feil her? Nei, det er ikke bøkene på bordet, de er veldig riktige. Lesegleden er på plass igjen etter noen ukers tørke, og nå er en god bunke med bøker klare til å hoppes inn i.

Nei, det er lampene. Vi har snudd bordet, men der stoppet tiltaket. Må passe på å ikke gjøre alt ferdig med en gang, vet dere. Så nå har lampene hengt feil vei i forhold til bordet i lange tider. 

Read More
Prioriteringer

Vi har sånne dager dette året. Mye hjemme. Mye tid. Mindre jobb. Det kjennes viktig og riktig. Vi har kuttet SFO, kuttet i min jobb og har en fridag sammen hjemme. Prioriterer med hjertet.

Read More
Marthe Holien BøComment