Forberedelser til vinteren

 Samarbeid med Fiskars 

Det høres rart ut å snakke om vinteren allerede nå, den er heldigvis noen måneder fremfor oss. Men i dag har jeg tatt en runde i hagen for å se hvordan jeg bør beskjære trærne til vinteren. Det er mange råd om hvordan og når du bør beskjære trær, men januar er den beste tiden. Da hviler trærne og du kan forme det slik du ønsker.

upload.jpg

Jeg synes det er fint å merke seg allerede nå hvordan jeg bør beskjære trærne. For nå er greinene tunge og fulle av kart, og det er lettere å merke seg greiner som henger for lavt eller kroner som er for tette. Jeg henger en liten tråd løst rundt de greinene jeg skal kutte. Da er det lett å finne de igjen i januar. 

upload.jpg

Jeg har et samarbeid med Fiskars som går gjennom hele sommeren, og jeg koser meg virkelig med kvalitetsredskapene som gjør ryddingen i hagen lettere. Dette er produkter til å bli glad i. Når plommetrærne skal til pers kommer jeg til å bruke Fiskars rydningssaks fra den nye serien Power gear X. Den er designet for å øke brukervennligheten og komforten under bruk. Saksen har et Soft-Grip materiale med 3D-kontur som gir bedre grep og kontroll under arbeidet, noe som gjør at man slipper å bruke så mye krefter. Redskapet er lett, og Fiskars har faktisk vunnet priser for teknologien som gir deg tre ganger mer kraft når du klipper.

upload.jpg

Bladene er rustfrie og værbestandige, så dette er redskaper jeg kan ha i årevis. Jeg gleder meg til å la dem følge meg i hagearbeidet fremover. 

upload.jpg

Dette kirsebærtreet fikk vi da vi flyttet hit for åtte år siden. Det har fått vokse fritt, for det gjør jo faktisk litt vondt å beskjære disse vakre trærne vi har rundt oss. Men til vinteren skal denne overdimensjonerte, altfor lange greinen til pers. Heldigvis fikk jeg nyte sommerens kirsebær først. 

//MARTHE//