Det er dette det dreier seg om

For meg dreier det seg om dette. Det som skjer akkurat nå. Alt som kjemper og sprenger og kvitrer og sprekker og sildrer og vokser og lever og blomster. Jeg er så tilstede i øyeblikkene om dagen at det nesten gjør vondt. Det sitrer innvendig, det klør og freser. Jeg klarer ikke høre på musikk på joggeturene mine lenger. Naturen er våken! Jeg vil høre den! Sanseapparatet mitt går i høygir, og jeg kan sitte ved middagsbordet og spørre entusiastisk om de andre ser hva som har skjedd med bjørka, "ser dere fargen!?", og at fjellsida har fått et skjær av grønt, at elva er stri, at ugla er tilbake i skogen utenfor huset vårt. Alle disse tingene! Jeg vet det er vanlig, men for meg er det et vår-mirakel som utspiller seg hvert eneste år. Og jeg klarer ikke å la entusiasmen ligge. Kanskje fordi jeg er et aprilbarn. Kanskje fordi mitt liv også startet nettopp på denne tida. 

upload.jpg

Jeg må i skogen hver dag. Ingenting gjør meg bedre eller klarner tankene mer. 

upload.jpg

Jeg plukker den første buketten. Følelsen av de små stilkene i hånda mi sender meg rett tilbake til barndomsskogen min, bak huset vårt hjemme. Der krydde det av blåveis og hvitveis. Jeg følte alltid at stilkene levde, at de kravlet og prikket inni hånda mi. Følelsen er der fortsatt. 

upload.jpg

Jeg lar alle inne-blomstene få komme ut. Det er trivsel, både for meg og dem. Jeg setter dem i utestua, og lager meg en hule. Kryper inn i jungelen og føler meg omringet av venner. 

upload.jpg

Tar med kaffekoppen ut, slenger beina over hans. Tenker at dette er fint. 

upload.jpg

Ser at gleden over blomstene har gått i arv...

upload.jpg

... Og får den tetteste buketten av en liten hånd. 

upload.jpg

Vi rydder et hjem til klukkende venner som snart skal få flytte inn hos oss. Vi håper Astrid, Marikken, Lotta og Pippi vil trives i Katthult-boden vår. 

upload.jpg

 Åpne sansene og ta inn våren, det er lite som slår den! 

//MARTHE//