7 år for å finne en sofa

Det blir kanskje sånn? At når du ikke kjøper nye ting så ofte, så blir det fryktelig vanskelig når du først skal gjøre det. Ny sofa... Det har vært tema siden vi flyttet inn for 7 år siden. Men hvilken type? 

 Jeg har tråla nettet, kikka innom alle mulige nettsider, nesten klikka hjem uprøvde sofaer, bestemt oss for en, men etterpå angra. Vingle-Petter har vært fornavnet mitt i denne prosessen. 

upload.jpg

I flere år var jeg bestemt på at den neste sofaen ikke skulle være hjørnesofa. Og den skulle være strammere enn vår forrige sofa, men fremdeles passe inn i vår landlige kjøkkenstue. Etterhvert begynte jeg å fundere på hva vi bruker denne sofaen til. Svaret var: avslapping, barne-tv, fredagskveld med nachos på bordet og hele familien i en stor klump i samme sofa. Vi trengte en sofa der det nesten er obligatorisk å krype oppi med beina. Og hjørnesofa, ville ikke det være helt ypperlig her foran tv'en? 

upload.jpg

Jeg tenkte også at jeg denne gangen skulle være dristig og velge en farge. Jeg er jo så glad i farger! Oker kanskje? Eller blå? Men etter å ha kjent litt ekstra på hvilke base-farger som kler huset falt valget atter en gang på hvit. Og jeg angrer ikke, på tross av at denne sikkert ikke blir hvit særlig lenge. Modellen heter Søderhamn og er fra IKEA. Den møtte alle krav til komfort, utseende, størrelse og pris. Bordene har jeg fått mange spørsmål om, og disse heter Rang og er fra Tonning&Stryn. Jeg er stoltere enn stoltest av lokalprodusert, flott design! 

upload.jpg

Hvitt, brunt, dempa grønntoner, oker, svart, litt blått og rosa. Det er fargepaletten jeg går for. Uansett om det er trendy eller ei. Jeg slapper av i disse omgivelsene. 

upload.jpg

Vi skiftet også plass på bordet og sofaen da sistnevnte ble ny. Dette fungerer ypperlig, og jeg forstår ikke hvorfor vi ikke har hatt spisebordet nærmest kjøkkenet før. Mye mer praktisk og lettvint. Jeg står ved kjøkkendelen av rommet og tar bildet over her. Flyten i rommet ble bedre og mer naturlig. 

upload.jpg

I dag var det fint å ta frem speilrefleksen igjen. Ta interiørbilder og kose meg hjemme. Etterlengtede kvalitetstimer. Jeg håper på mange slike vårdager. Roligere tempo og mer tid til å være kreativ. Det kommer også bloggen til gode, etter en travel vinter. 

Lag deg en fin dag!  

  //MARTHE//