Personlig stil

I vinter har jeg holdt flere foredrag, noen om boka mi, men også noen om interiør. Men ikke om de trendy, nye interiørene. Jeg har snakket om hvordan du kan finne din personlige stil. Dette kjenner jeg engasjerer meg. Vi blir hele tiden pepret med inntrykk og det er så lett å gå seg vill i jungelen av fine ting. For det er jo så mye fint! Butikkhyllene flommer over av vaser og lysestaker og puter som er fine. Du kjøper dem kanskje. Tar dem med hjem. Men så passer de ikke inn. Gir deg ikke samme godfølelsen som i butikken. Tingene var fine hos venninna di, men hjemme hos deg selv gir ikke de samme tingene deg noe som helst. 

upload.jpg

Dette med å finne sin egen stil er ikke lett. Jeg har alltid trodd at det bare var å putte inn i huset alt jeg likte og alt jeg syntes var fint, også ville det liksom ordne seg. Det tror jeg ikke lenger. Jeg har gjort nok bomkjøp. Nå har jeg forsket på hva jeg virkelig liker. Hva er meg, sett forbi trendene og hva alle andre liker? Det er så gøy å grave litt i disse tingene. Jeg liker å finne ut mer om meg selv. Hvem som finnes der bak alle lagene. Og dette gjelder mange områder i livet, men også interiør. 

upload.jpg

Har du tenkt over det? Hva som er din personlige stil? Hvilke ting har du alltid hatt med deg? Hva har du hjemme som du aldri kvitter deg med? Hva i rommet gir deg den ekstra gode følelsen? 

upload.jpg

Jeg har plukket vekk mye hjemme. Men det er fremdeles litt dill dall igjen. Fordi jeg liker det. Det har jeg funnet ut. Jeg kan ikke ha det helt gjennomført. Jeg liker det litt rufsete. Jeg vil ha naturmaterialer. Ull, tre, marmor, skinnfeller, keramikk, betong. Jeg trenger varme i form av tekstiler og lys. Jeg liker farger som høsten gir meg. Oker, brunt, dempa grønntoner, det rosa i høstlyngen. Og det banker litt ekstra i hjertet om det er nordisk, eller aller helst norsk, design. Dette er tingene jeg bør gå for. Dette er ting som får et varig opphold hos meg. Å få min egen stil under kontroll medfører at jeg unngår bomkjøp og impulskjøps, som igjen fører til mindre bruk og kast. 

upload.jpg

Jeg har svært sjelden kjøpt møbler. Vi har en tolv år gammel sofa (som vi nå bytter ut, fordi jeg endelig er sikker på hva jeg vil ha) og de større tingene mine er kjøpt brukt, arvet eller fått som gaver etter at jeg har ønsket meg dem. Men nå er det på tide med en liten oppgradering i heimen. Først ut er dette nydelige bordet, Rang, fra Tonning & Stryn. Designet av StokkeAustad og produsert i min egen, vakre hjembygd. Jeg har selv vært i produksjonslokalene, og det er så flott å se hvordan ekte håndverkere tryller frem disse skattene. 

upload.jpg

Så nå står det et bord fra Tonning & Stryn i stua sammen med dagsenga fra Ekornes (gjenbruk). Et pledd fra norske Ment (julegave) ligger i dagsenga, og på gulvet ligger et teppe laget av en dyktig dame her i bygda, kjøpt på en liten, lokal kafé i en av de minst bygdene i kommunen vår. Alle tingene bærer med seg en historie, et minne. Og det er det aller, aller viktigste for meg. 

//MARTHE//