Knekkebrødpizza

Her skal du få et tips om en mettende, sunn og alternativ pizza. Det er svigermor som har kommet på ideen, og jeg har adoptert den med største glede.

Jeg har alltid hjemmelaget knekkebrød i porselenskrukka med lokk som du ser på bildet nedenfor. Jeg kan gå å snackse fra den krukka gjennom dagen. Godt og enkelt og mettende. Og nå lager vi også pizza av knekkebrødene våre. 

upload.jpg

Bruk for eksempel denne oppskriften fra Matprat når du lager knekkebrød. Jeg lager et par brett med vanlig knekkebrød, og sparer det siste brettet til å lage pizza. 

I tillegg til knekkebrødbunnen trenger du:

Rømme

Pesto

Spekeskinke

Spinat

Ost (jeg bruker en blanding av norvegia og parmesanost)  

I oppskriften jeg har linket til skal knekkebrødene steke en time. Ta ut brettet med knekkebrødbunnen som du skal bruke til pizza etter 45 minutter, mens de to andre brettene steker ferdig. Bland rømme og pesto etter smak og bre det utover bunnen med en skje. Ta ut de andre brettene med knekkebrød og skru ovnen på 220 grader. Legg på ost, skinke og spinat på knekkebrødbunnen. Stek i 10-12 minutter til osten er smeltet og gyllen. 

upload.jpg

Enkel hverdagskost som kan spises til lunsj dagen etter, gjerne i joggebukse, sånn som jeg. 

//MARTHE//