Boktips

Jeg spurte tidligere i høst hva dere ville lese om på bloggen. Det kom mange svar. Interiør, tekstene mine, oppskrifter, boktips. Så i dag tenkte jeg å vise dere hva jeg har plukket ut av bokhyllene i det siste. 

upload.jpg

Pusen er haleheng uansett hvor jeg går. Spiller vi spill ligger hun i spillesken, tegner vi leker hun med blyantene, og leser jeg bok ligger hun på fanget som en varm, deilig klump med pels. Eller som når jeg fotograferer: er med i bildene. 

upload.jpg

Mitt tips for å finne ut om en bok er noe for deg: 

  • Les vaskeseddelen. 
  • Les de første sidene eller det første kapittelet for å få et inntrykk. 
  • Gå til biblioteket og få hjelp. Tenk gjerne gjennom hva slags bøker du liker. Er du glad i tempo? I et godt språk? I en handlingsdrevet fortelling? Er du mest opptatt av om boka har gode karakterer?  
  • Les anmeldelser av bøker. 
upload.jpg

Selv er jeg glad i ikke altfor tykke bøker med et godt språk. Handlingen er nesten underordnet hos meg, så lenge språket er levende og vakkert. Og jeg leser helst på nynorsk, faktisk. Nynorsk er et utrolig flott skriftspråk. 

upload.jpg

Denne boka er det mange som har lest i høst. Nydelig innhold og bilder fra Camilla Pihl. 

upload.jpg

Nå skal jeg synke ned i boka "Den fantastiske skogen". Gleder meg til å lære mer om denne delen av naturen som jeg har så kjær. Sier meg helt enig med tittelen på dette kapittelet. Skogen er sansenes katedral og gir sinnet ro. 

Jeg trenger bøker denne uka. Trenger pausene de gir hodet. Noen ganger er det en sterk konsentrasjonsøvelse for meg å lese. Virkelig være til stede i boka. Det krever en god dose mindfullness og er spesielt viktig for meg i stressende perioder. Og om ikke uka er stressende, så er den full av ting som er litt utenfor hverdagens rutiner. I dag har jeg stylet et hus, i morgen reiser jeg til Førde for å holde foredrag om boka mi på Førde bibliotek (velkommen dit kl 19!), og så suser jeg videre med fly til Vixen Influencer Award. 

Og en bok eller to blir selvfølgelig med i bagasjen!  

  

//MARTHE//