Et vindu ut mot verden

 Sponset innlegg

Nytt år, nye muligheter til å virkelig SE! Denne høsten har jeg fått reise rundt med boka mi og foredraget mitt. Foredraget handler om dette: å se. Se hva som betyr noe, se de små tingene, se alt man har rundt seg som man fort tar for gitt. Se når strikken er dratt for langt. Se muligheter. Se når det er på tide å bremse. Se hverandre.

upload.jpg

I foredraget snakker jeg om en rutine jeg har laget meg. Nemlig å se ut av vinduet hver dag. «Ja, det gjør vi vel alle», tenker kanskje du nå. Ja, men jeg mener virkelig SE. Hver dag åpner jeg verandadøra på kjøkkenet. På værharde Vestlandet kan det ofte være en kamp i seg selv. Men jeg står der, flagrende ut fra døråpningen. Så ser jeg. Kjenner regnet mot ansiktet, vinden som får meg til å våkne, sola som hilser god dag, elva som strømmer stritt, fjellene som kneiser, svanene som flyr i flokk, snøen som har falt, gresset som har blitt grønt, løvet på bakken, stjernene, tåka, stormen. Eller som i dag. Det flate januarlyset. Det som får alt til å bli konturløst og utflytende. Kaldt og rått mot ansiktet. Dette er en fin start på morgenen. Og jeg fortsetter rutinen gjennom dagen. Stopper opp ved vinduene og ser.

Om kvelden går jeg tur. Og jeg innrømmer det. Jeg elsker å gå i byggefelt å se. Vinduene gir en liten sniktitt inn i varmen og livene til de som bor der. Jeg stopper ikke opp, jeg går raskt forbi, men allikevel gir vinduene meg en følelse av at jeg ikke er alene. Det finnes mennesker i denne kalde, mørke kvelden.

Nå har jeg et samarbeid med Bygghjemme, og her kan du finne mange praktiske vinduer etter smak, behov og ønsker. Vinduer er viktig, både for eksteriøret, interiøret og den gode starten på dagen. Vinduene får frem særpreget på huset ditt, og det gir boligen identitet og karakter.

Så hva velger du som ditt vindu ut mot verden? Ta en kikk og bli inspirert!

 //MARTHE//