Farvel 2018, hei 2019!

 //januar//

Jeg startet permisjonen fra min faste jobb for å skrive bok. Jeg får fire måneder og bestemmer meg for å skrelle bort mye fra tilværelsen.

Jeg møter redaktør Marte for første gang. Vi sitter tre dager rundt spisebordet, lar tankene fly og notatbøkene fylles. Hva slags bok skal jeg skrive? 

Litt om januar her 

 /  /februar//  

Livet leves i en huletilstand. Jeg er asosial og mye alene. Liker det litt for godt. Skriver, går tur og gjør mye yoga. 

NRK radio lager morgensending fra hjemmet vårt. OL-gull i familien og slike utenom-det-vanlige-ting fyller en allerede utenom-det-vanlige-hverdag. 

Litt om februar her 

 //mars// 

 Jeg skriver om ting jeg er takknemlig for, på tross av at det er enormt med baller i lufta for både meg om mannen min. Men vi prioriterer kveldsmat sammen, en klem ved kjøkkenbenken og en felles kaffekopp når begge jobber hjemmefra. 

Jeg lager mye av maten til oppskriftene i boka. Tester og prøver ut. Tar mengder med bilder og spiser mens jeg holder på. Roter og rydder. 

Litt om mars her

 //april// 

Det har blitt så lyst og deilig ute! Masse snø og sol. Påske, vafler og magnolia. Jeg setter spørsmålstegn ved min egen rolle som interiørblogger. Skriver at jeg vil formidle hverdagsglede. Det enkle og travle livet. Og finner ut at jeg må gjøre min egen greie, uansett hva jeg kaller meg. Legger vekk begrensninger og forventninger.  

Litt om april her 

  //mai//

Vips, sommer! 28 grader og sildrende bekker av smeltende snø overalt. Jeg lanserer emneknaggen #kysshverdagen, som i skrivende stund har blitt brukt 1390 ganger. Jeg er så glad for at folk har gjort emneknaggen til sin egen. 

Jeg begynner å jobbe igjen, og det går to uker før jeg må snakke med sjefen om mer permisjon. Jeg er ikke klar for å gå tilbake til rutinelivet. De siste månedene har forandret meg.

Det meste av bokmanuset er skrevet ferdig. Illustatør Lisa Foss Anthony starter jobben med å trylle kjedelige Word-dokumenter om til levende sider med tekst og bilder.  

Litt om mai her 

//juni//  

Deadline for boka, nå brenner det under føttene. Flere bilder trengs, et par oppskrifter og skildringer her og der. Mailene flyr mellom Stryn og Oslo. Telefonene er mange. Samtidig har jeg en toastmasterjobb foran meg, skoleavslutninger, mye som skal klaffe før ferie og sommer. Sliten dame. 

Litt mer om juni her 

//juli//  

Jeg får en ekstrem trang til å logge av sosiale medier. Innfører derfor #stilleuke som jeg vil gjennomføre én uke hver måned. Det føles riktig og godt. Litt mindre sliten dame. 

Litt mer om juli her  

//august//  

Forlagsfamilien min, ja, jeg kaller dem det, kommer på besøk til Stryn. Vi lager filmer til "Kyss hverdagen", og jeg får helt overraskende møte boka mi for første gang. Et uventet sterkt øyeblikk. 

Litt mer om august her

//september//  

Jeg lader opp til bokslipp med å være fire uker borte på skolefotografering. Fant fort ut at jeg fungerer best mentalt med familien i nærheten. Er totalt nervevrak dagen før bokslippet. Hele året faller ned i fanget på meg, og jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal tørre å dele "Kyss hverdagen" med andre. 

Har min beste dag noensinne da boka lanseres. Hundre sambygdinger møter opp og støvsuger boka vekk fra hyllene. Kjære venner reiser langt, foreldrene mine overrasker meg, vi spretter champagnen og feirer hele dagen og halve natta. 

Før måneden er over bestemmes det at andreopplaget av boka skal trykkes. Overveldende!  

Litt mer om september her 

 //oktober// 

#stilleuke avlyses denne måneden da det føles som om Instagram koker. Så mange deler bilder av boka at jeg nesten blåses overende! Det føles som om det er noen andres bok. Jeg klarer ikke ta inn over meg hverken ord eller bilder. Putter de allikevel langt inn i hjertet for å ta dem frem senere. Da alt har kommet på avstand. Jeg er laget sånn.  

Gjester Ingefær podkast og Familieliv podkast, og har nydelige dager i Oslo. Har det så bra! Med hele meg. Må printe denne perioden av livet inn i huden og får to trær tatovert på håndleddet.  

Er i Lofoten og får fjell på det andre håndleddet et par uker etterpå.   

 Litt mer om oktober her

//november//  

Bloggen er TI år!

Holder mitt første foredrag om boka. Letter på sløret om perioder som ikke har vært så bra. Møter så mange fine folk. Gjennomfører #stilleuke igjen, og løper mye i skogen.

Litt mer om november her  

//desember//  

Kjenner frilanslivets gleder da jeg tar juleferie to uker før jul. Lander sakte og mykt inn mot jul, og prioriterer vekk alt jeg ikke må.        

Logger av, men logger meg på igjen da jeg er en av finalistene I Vixen influencer award. Takknemlig! Stemmer tas i mot til 3.januar, så ta gjerne en tur inn HIT.

Litt mer om desember her

Og tilslutt et bilde fra hver måned. Hurra for deg om du har orket å lese helt hit.  

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Jeg gleder meg til bloggåret 2019, håper dere slår følge. Det er så mye triveligere her med dere på lasset. 

Nyttårsklem og alt godt til deg. 

//MARTHE//