GRANOLA SOM LUKTER JUL

Nå har jeg bevilget meg en lang juleferie. Nesten like lang som da jeg var student og dro hjem tidlig i desember. Noen privilegier skal man ha som frilanser. Og etter en høst som har både krevd og gitt mye skal jeg forsøke å lande mykt inn mot jul. Ta inn over meg alt som har skjedd, alle tilbakemeldinger og alle opplevelser. For det er jeg ikke alltid like flink til når jeg står midt oppi det. 

upload.jpg

I dag bladde jeg opp på "Julesøtt julegodt" i boka mi. Jeg har allerede laget mange av oppskriftene. Fordi jeg vil og har hatt tid, ikke fordi jeg må. Sånn bør baking før jul være. Peanøttflarn, brune pinner og karameller ligger klare i esker. Og i dag har vi trillet og bakt mine favoritter: krydderboller. Disse bollene vet jeg har blitt favoritten til mange. Du finner dem i boka på s. 242 eller her på bloggen om du søker på "krydderboller". 

upload.jpg

I dag har jeg snust ekstra lenge med nesa godt utenfor verandadøra. Det er nemlig et slikt kaldt, friskt vintervær som gir meg lyst til å spenne på skiene og stikke ut for å sanke røde kinn. Men bakedag med barna var på agendaen (les: kalenderen), så vi har holdt oss her på gården og heller sendt lange blikk mot fjellene som har tatt på solhatt. Sola får vi ikke nede på tunet vårt før i slutten av januar. 

upload.jpg

Granola lager jeg hver uke, og i dag laget jeg en julevariant. Lukta av nellik, ingefær, kanel og kardemomme smøg seg rundt i huset og da brettet ble tatt ut knasket vi i oss mange munnfuller. Farlig godt! 

GRANOLA MED SMAK AV JUL

6 dl store havregryn 

1 dl mandler 

1 dl valnøtter

1 dl gresskarkjerner  

1 dl solsikkekjerner

1/2 hasselnøtter

1 ts kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 kardemomme  

1/2 ts malt nellik

2 dl eplejuice 

3 ss akasiehonning

1 ts havsalt eller 2 ss smeltet smør

Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Tilsett eplejuice og ringle over akasiehonning. Bland godt så alt blir dekket av juice og honning. Hell blandingen over på et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen på 160 grader i 1 time. Rør hvert femtende minutt for at blandingen skal bli jevnt stekt. 

upload.jpg

Nå skal vi tenne lysene i kanelhusene og ønske desemberkvelden velkommen. 

upload.jpg

Håper førjulstida behandler deg godt. 

//MARTHE// 

 

MatMarthe Holien BøComment