UKEN TIPS: SKUMMENDE HAVREMELK I KAFFEN

Jeg kommer nok heldigst ut av morgenrutinen her i huset. Mannen min er nemlig glad i å stå opp tidlig. Det betyr at kaffen allerede er på kok når jeg drar den søvnbefengte kroppen min ned trappa om morgenen. Å bli møtt av lukta av nykverna kaffebønner og kjenne omsorgen som finnes i en varm kaffekopp er noe av det fineste jeg vet om- og noe av det jeg savner mest når jeg er ikke er hjemme. Ja, det er disse små gledene, vet dere. 

 Jeg har alltid melk i morgenkaffen. Kaffen må gjerne være svart utover dagen, men jeg trenger litt fylde i kaffen på starten av dagen. Og nå har jeg oppdaget havremelk. 

upload.jpg

Havremelken er vegansk, for dere som er veganere eller ikke tåler vanlig melk. Havre i flytende form, rett og slett. 

upload.jpg

Jeg heller havremelken i en kopp og varmer den i mikrobølgeovnen. Deretter skummer jeg den med en elektrisk visp. Melken skummer lett, og veien til en deilig latte er kort. 

upload.jpg

Du kan også riste kartongen godt og få skummende melk på den måten. Men da får du ikke varmet melken, så jeg går oftest for alternativ én. 

upload.jpg

Det er fint med disse morgenrutinene. Lag deg en god start du også. 

//MARTHE// 

Marthe Holien BøComment