STUEJOBBING

Da jeg bestemte meg for å ta ett års permisjon fra fast jobb var det dette jeg så for meg:

God tid med barna om morgenen. Fleksibilitet til å styre arbeidsdagen selv. Mer ro i topplokket. Mindre stress i hverdagen. Muligheten til å jobbe mer med egne ting, videreutvikle bloggen og fotograferingen, holde foredrag og skrive. 

Og sånn har det foreløpig blitt: 

I dag kunne jeg starte dagen med å krype opp i en barneseng. Holde rundt en stund. Våkne sakte. Koke kaffe, sitte alle fire rundt frokostbordet. Starte dagen uten stress og jag. Følge på skolen før nok en kaffekopp. Sette meg i sofaen og ta fatt på arbeidsdagen. Foredrag og andre spennende prosjekt. Og så, der kom sola, da er det på tide å legge vekk Mac og notatblokk. Slukke lysene og ta på joggesko. Kveldsjobbing er fint det også. 

Jeg vet at dette ikke er hverdagen til folk flest. Og jeg har på ingen måte lyst til å idyllisere det. Dere skal vite at jeg har jobbet beinhardt for å kunne ta dette valget, jeg kan nemlig fortelle dere en hemmelighet om at jeg har blitt alt annet enn rik på penger av å blogge i ti år. Men med dette valget blir jeg rikere på frihet og tid, og det er en valuta som jeg vet gagner meg og familien min på sikt. Det er bra for kroppen min og hodet mitt. Og det er jeg villig til å spise veldig mye havregrøt for. Heldigvis ser det ut til at alle årene hvor jeg har jobbet med egne ting ved siden av fast jobb gir avkastning og jeg har fine ting og spennende arbeid som fyller kalenderen. Takknemlig. Og stolt, fordi jeg har turt. 

upload.jpg
upload.jpg

Dette fungerer fint som kontor. 

upload.jpg
upload.jpg

Notatbøker. Hellige saker i en frilanstilværelse. 

upload.jpg
upload.jpg

Håper dere har en fin høstdag. Ute, inne, på kontor eller i egen stue. 

//MARTHE// 

Marthe Holien BøComment