Hva er greia med Henningsvær?

Ja, for hva er det med dette lille fiskeværet på sørspissen av Austvågøya? Du kjenner det i den ramsalte lukta med en gang du har kjørt over broa. Det lukter kreativitet og inspirerende mennesker!

Jeg har vært her før, og i dag var jeg innom på en liten visitt igjen. Nytt for meg denne gangen var butikken MIN i Rosahuset. Dra dit! Jeg kunne kledd på meg hele butikken og reist der i fra som et litt lykkeligere menneske. Ikke bare materialistisk sett, men fordi menneskene som driver butikken viste seg å være tvers igjennom joviale og hyggelige. Sånne butiker liker jeg.

 

upload.jpg

Et rosa hus! Tenk det. 

upload.jpg

Med den fineste døra. Den skulle vært til salgs. Hadde pakka den i kofferten. 

upload.jpg

 "Du e fin og du e min" 

upload.jpg

Atmosfæren var så god. Jeg merka det med en gang. Her er det folk som vil få til noe. 

upload.jpg
upload.jpg

Servicen var så fin. Niels i butikken sa med en gang at han visste en bukse som ville passe meg perfekt. Morsomt var det at den buksa hadde jeg allerede plukket meg ut på Instagramkontoen til butikken. Merket er trønderbasert og heter Livid. Tenk, et norsk jeansmerke med utrolig kule bukser. Heia norsk design. 

upload.jpg
upload.jpg

I posen skjuler det seg også en SKATT av en buksedress. Fra en annen norsk designer One&Other. 

upload.jpg

Vi måtte innom Lystøperiet. Bare for å spise en av de der gode kanelbollene som stedet er kjent for. Og når de frister med nybakt gulrotkake, ja, da tar vi begge deler. Det er tross alt torsdag. 

upload.jpg

Også sitter vi her, litt emosjonelle og rare fordi vi ser hverandre så sjeldent. Det er den ene tingen vi ikke kan snakke om. 

upload.jpg

Henningsvær, stedet som byr på et gullinnrammet maleri sånn midt i gata. Det liker jeg. 

upload.jpg
upload.jpg

Jeg kommer tilbake en dag det regner litt lettere dråper og det blåser litt mildere i kastene. Husk en ekstra jakke, det er værhardt i Henningsvær. 

//MARTHE//