Morgenstund

Jeg liker høstmorgener. Tømmerveggene på kjøkkenet er lune og varme. Det lukter kaffe. Vi forsøker å holde på den rolige morgenstunden. Vi setter på spillelista med de norske visene, den jentene liker så godt. Tegner litt og jobber litt. 

upload.jpg

Jeg innser at jeg lever i en botanisk hage for tiden. Alle plantene fra utestua har fått komme inn. Noen svarer med å miste blader og gå i dvale. Andre får en ny vår og springer ut i voksevillig fart. 

upload.jpg

Denne pelargoniaen er dronningen i flokken. Hun er bestemt og bukker aldri under når jeg klipper henne ned om vinteren. Hun kommer like sterkt tilbake hvert år. Nå skal hun få bære bladene helt til de gulner, så skal hun få stå i kjelleren til våren. 

upload.jpg

Over spisebordet står dette kortet. Som en daglig påminnelse fra min beste venn. 

upload.jpg

Lysene skinner i vinduskarmen. Kanskje de som går forbi utenfor kaster et blikk opp mot huset og ser det lille lysende vinket. Ha en god dag! 

Lag deg en god morgenstund.  

//MARTHE//