BOKTIPS: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga

Når en bok heter "Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga" og har undertittelen "Bakning och känslor genom naturen" sier det seg nesten selv at den er vakker. Men at den skulle være vakker, både visuelt og tekstmessig, at tårene skulle trille første gang jeg åpnet den - det ante jeg ikke. Jovisst, blir jeg berørt av fine tekster og vakre bilder, men å gråte av en oppskriftsbok er vel kanskje et sikkert tegn på at jeg kan merke meg selv med betegnelsen høysensitiv og slitsomt følsom. Baking, følelser og natur, jepp, det berører tydeligvis meg noe veldig. I hvertfall når det gjøres som i denne boken. My Feldt skriver personlig. Hun byr på eget følelsesliv, drar frem minner fra egen barndom og oppvekst. Og hun beskriver lukter og natur på en slik måte at du føler du holder den duftende syrinkvisten i egen hånd, eller har et brett kardemommeboller i ovnen. Bildene er tatt av dyktige Linda Lomelino, som jeg har hatt gleden av å følge på Instagram i flere år. Vakre, sanselige, stemningsfulle bilder som akkompagnerer My Feldts tekster på et vis som gjør at du føler at de har hørt sammen for alltid.

Jeg kjøpte boka på en bokhandel i Vimmerby i Sverige (forøvrig en bokhandel jeg kunne gått i i timesvis... noe jeg forøvrig gjorde, når jeg tenker meg om), men jeg har funnet ut at den kan kjøpes HER, hvis du ikke skal til Sverige i nærmeste fremtid.

Nå skal jeg finne noe godt å bake fra boka, jeg får nemlig storfint besøk til helga.

Lag deg en fin dag!