FINT AKKURAT NÅ

Jeg er alltid på jakt etter fine ting, og nå ligger de som små perler i umiddelbar rekkevidde. Jeg kan bare strekke ut en hånd og plukke små skinnende øyeblikk med begge hender.

Bringebær. Vi plukker og plukker. Fyller lommer og beger og boller. Fryseren er full og vintersmoothien kommer til å smake syrlig og søtt av juli.

Små tomater fulle av sol og varme, klare til å plukkes av stilken og rett i munnen. Det meste vi har av grønnsaker og frukt spises på denne måten. Au naturel, med mysende øyne mot sola og sommer i munnen. Og når fotografen kommer for å ta bilde av de røde herlighetene er de allerede fortært og den heldige har løpt avgårde på barbeinte føtter i gresset.

Rosen som vokser ved garasjen. Jeg og pus plukker en stilk, og den tynne kvisten bærer stolt på fjorten rødmende rosehoder.

Varme kvelder og alle måltider på en småblomstrete duk på verandaen. Med vimpler og en rosa sommerhimmel over hodet.

Erteblomster i utestua. Duften som møter meg når jeg går inn får meg til å tenke på gamle hager, ripssaft og dovne humler.

Plantene mine som er på sitt største, friskeste og grønneste nå om sommeren.

Et hemmelig bjørnebærsted i skogen som aldri har vært mer bugnende. Jeg kunne stått her i timesvis uten å gå tom. Tykke, modne bær fulle av alt som er godt.

Improviserte, lette middager der man tar det som finnes i kjøleskap og hage. Salat med kylling, ertespirer, pekannøtter, persille og bjørnebær ble så godt.

Også alt dette som ikke dokumenteres, men som har laget flere sider i sommerens minnebok. Fjellturer i bratte sunnmørsfjell etterfulgt av kalde bad i dype fjorder, teltturer, yoga i trange daler med øredøvende fossefall som berolighetsmiddel, ettermiddager i hengekøya, bursdagsselskap, besøk og varme seterbakker, lange, dype pust i et åpent vindu etter en heftig regnskur (og med alt dette følger disse tingene naturlig: et stadig mer nedstøvet hus, klær i forskjellige hauger rundt omkring i huset, ikke-eksisterende leggetider, jobb som burde gjøres, men utsettes, mailer som besvares for sent)

Sommeren, du er fin!

//MARTHE//