FERIETID

Kaffe på Lom. Det er der det starter. Med en grytidlig morgen der vest, smaker dagens første kopp på andre siden av fjellet så ulidelig godt. Trettheten viker. Nå er vi klare. Det er bryllupshelg og bursdagshelg og starten-på-ferien-helg. Så mange gode ting. Så mye å glede seg til. Men først mange timer i bil. Vi spiller musikk, leker billeker, er stille. Krangler litt om bilens to skjermer. Spiser is, blir venner.

Storfamilien samles i Hans Børlis skoger (mer om han her) Tar inn sommerkvelden. Forventninger til neste dag. Det terpes på sanger og taler. Jeg er toastmaster og må ha en stille stund på rommet. Ligger strak på madrassen og tenker på alt jeg har lært gjennom yogaen. Tar et ekstra pust med magen. Skuldrene ned. Sånn. Jeg stikker ut igjen og henger med glade folk som gir meg energi.

Sommerkvelden er lys, og lyslenkene gjør den ekstra fin. Jeg tusler rundt i hagen, går inn trappa.

Ser meg om i det vakre huset med de fine fargene.

Bort en vei og rundt en sving ligger skogstjernet. Og det er akkurat slik et østlandsk skogstjern skal være. Med vannliljer og en slu gjedde som gjør at du svømmer med ekstra raske tak ut til flytebrygga.

Så er bryllupsdagen der. Og alt mammaen tar bilde av er yngstejentas hår. Sjuåringen har plukket blomster fra grøftekanten som hun vil pynte seg med. Det ble en eventyrdag!

Neste dag roper vi hurra for beste mannen og mammaen som jubilerer med 35 og 60 år. Terrassefeiring med god mat og kaker.

Og svigerinna har pyntet så fint.

På vei hjem tar vi en spontan avstikker til barndommen. Et varmt vann, et par timer til midnatt og lav sol. Det er barndomssomrene mine.

Og jammen rekker vi å spille litt ukulele før vi finner senga. Dette bildet er tatt kl 23, med sol inn vinduet. Hei, flate, fjell-løse landskap, jeg liker deg.

 SOMMERFERIE!

//MARTHE//