EGENTID

Egentid er noe alle bør unne seg innimellom. Da jeg innså at jeg trengte en liten dose egentid hver dag for å være den beste utgaven av meg selv, ble alt litt bedre. For alle. Det trenger ikke være så mye. En stille stund i hengekøye med bok eller podcast på øret kan være nok. En tur i skogen, på butikken eller tid til å lage mat alene på kjøkkenet er også god egentid for meg. Denne helgen fikk jeg tid i bøtter og spann, og egentidkontoen er fylt opp før en sosial ferie tar til.

Jeg har spist frokost i regnfulle morgentimer. Sittet lenge og lest eller sett på serier. Jeg tvang meg selv til å være planløs. Til å ikke invitere noen. Til å legge bort telefonen i lange perioder.

Jeg gikk på fjellet da kvelden kom. Plukket myrull og stoppet ofte for å heve blikket, myste mot sola og kjente vinden røske. Alene med naturen, det er fint det!

Selvutløser er litt flaut, og litt fint.

Dette er en av mine favoritturer. Opp på fjellet som jeg ser hver dag fra spisebordet vårt. Fjellet midt i mot huset vårt. Som jeg ikke likte noe særlig før jeg klatret opp på det og det viste frem en helt ny side av seg selv.

Om dere bare kunne sett all myrullen som stod og danset i motlyset! Fjellet her oppe har en helt spesiell farge. Lyng og mose og duvende landskap.

Jeg fikk sagt hei til snøen igjen.

Jeg satt på 1000 meter og kikket nedover mot bygda mi og kjente litt på frihetsfølelsen.

Blåne på blåne. Klokka 21 på kvelden. Sola høyt og smilet bredt.

_MG_9473-2

Vel hjemme igjen spiste jeg verdens beste pizza. Ideen kommer fra inspirerende @emabihor (verdt å sjekke ut) og består av asiatisk marinert kylling (marinade av appelsin, honning, hoisinsaus, chilli, ingefær, hvitløk og soyasaus), granatepler, peanøtter, koriander, creme fraiche (med chilli og hvitløk i) og ost. Nam!

Og så verdens beste følelse da gjengen min kom hjem og vi kunne sette oss rundt bordet og spise vafler og fortelle om alt vi hadde opplevd denne helga.

//MARTHE//