HVERDAGSFINT

I dag tvinger jeg hodet til å fokusere på bra ting. Jeg kikker en ekstra gang rundt meg, skyver bort det som blokkerer de positive tankene og finner alt dette fine.

... et barnerom med barnerot og barnelek. Det må være noe av det fineste jeg vet. Og hver gang irritasjonen kommer over rot og for mange ting, støv som hoper seg opp under sofaen og i bokkassa, så tenker jeg på at en dag skal alt dette forsvinne. Huset skal bli stille og barneleken skal bli til voksenprat. Da tåler jeg så mye mer. Så uendelig mye mer.

... når vi er samlet rundt bordet alle fire. Eller flere. Venner som er innom. Storfamilien. Måltidene, uansett hvilke, er mine favorittstunder gjennom dagen.

... rosa negler i prikkete sokker.

... den første buketten med hvitveis. Vår!

... at vi har vimpler hengende over spisebordet hele våren. Hvorfor ikke feire litt hver dag?

... hvite morellblomster i vinduskarmen og spirende grønt gress på utsiden av vinduet.

Sånn! Da ble søndagen riktig så fin. Det gjaldt bare å stille littegrann på fokuset.

//MARTHE//