Påskehygge

Hei, hverdag! Da var påsken 2018 over, og vi er vel flere som kan kvittere på at det var en av de bedre. Jeg har kjent på noen enormt lave skuldre og landet godt i meg selv. Å gå rolige skiturer, grille pølser under ei furu på fjellet og danse flisene av gulvet med gode venner er noen av ingrediensene i min påske. Vi har en perfekt kombinasjon av vår og bare plener nede i bygda, og full vinter med gode snøforhold i fjellet. Et stort pluss ved å bo her vest. Og jeg trives godt her, midt mellom to sesonger.

På påskeaften var vi mange rundt bordet. Såpass mange at vi måtte opp på loftet og lete frem et ekstra bord. Det vakreste bordet laget av bestefaren til mannen fikk endelig komme frem, og nå tror jeg det bare må få stå i midtstua vår. Litt usikker på hva jeg skal gjøre med dagsenga og en liten pult som står her. Bordet bør få stå alene. Jeg skal nok klekke ut en plan. Tenk så koselig å ha et lite rundt bord å spise frokost ved. Eller drikke lunsjkoppen med kaffe, som jeg gjorde i dag.

Jeg forsøker iherdig å få hjernen min til å fungere etter en lang ferie. Jeg spiser siste rest av påskegodtet mens jeg sipper til kaffen. En kvist fra heggen ute i hagen er tatt inn, og nå håper jeg det kommer små grønne blader etterhvert. Ja, slike ting pusler jeg med i dag, samtidig som jeg forsøker å få den kreative skrivedelen av meg til å våkne. Kreative prosesser har sin egen rytme, det har jeg lært de siste månedene, og det er ikke alltid jeg klarer å tvinge den frem. Men nå skal jeg ut å leve i den gode hverdagen igjen og da tipper jeg skrivelysten kommer sigende.

Fin dag!

//MARTHE//