BANANKJEKS MED VALNØTTER

Å kaste mat er noe av det kjedeligste jeg vet. Det er rett og slett trist å kaste noe som har grodd og vokst og modnet; og så har det ikke tjent til noe annet enn som fyll i søppeldunken. Jeg prøver å være bevisst, men innser med skam at mye fremdeles blir stående ubrukt i kjøleskapet helt til det blir for gammelt til å brukes. Jeg forsøker å fryse det som kan fryses og bruke det som kan brukes. Og noe av det som er lettest å utnytte på sitt siste stadie er bananer. Det er nesten ikke grenser for hva du kan bruke brune bananer til. Brød, is, smoothie, grøt, kaker,kjeks. I går kveld bakte jeg banankjeks mens resten av gjengen var på svømming. Jeg måtte snike unna noen få stykker til foto i dag, for disse forsvant fort! Gode som de er, men supergode med brunost på. Og at disse søte og gode kjeksene er uten sukker, det skulle man ikke tro.

Banankjeks med valnøtter

Oppskrift fra Lise Von Krogh

3 godt modne bananer 0,6 dl rapsolje 1 frøene fra 1 vanliljestang 3,5 dl havregryn 2 dl revet kokos (kokosmasse) 1/2 ts maldone salt 1 ts kanel 1/2 ts kardemomme 1/4 ts malt nellik 0,5 dl mandelmel 2,5 dl lett knuste valnøtter

Jeg brukte i tillegg solsikkefrø som topping på noen av kjeksene. Nesten gang skal jeg ha noen med chiafrø.

Slik gjør du: Mos bananene godt med en gaffel i en bolle. Ha i rapsolje og vanilje og mos til blandingen er glatt og uten klumper. I en annen bolle blandes øvrige ingredienser godt samen. Ha i bananmosen og bland alt sammen godt, du må kanskje bruke hendene til dette. Bruk en spiseskje og hendene til å lage små kuler som du presser litt ned på 1-2 bakebrett kledd med bakepapir. Stek kjeksene i midt i ovnen på 175 grader i rundt 20 minutter. De skal være litt brune i kantene når de er ferdige.

Takk for oppskrift, Lise! Prøv disse, de var virkelig gode. Nå har jeg nettopp smelt i meg tre stykker og er superklar for å løpe intervaller i min favorittmotbakke. Hei, energi og hei, smakfulle, søte, sunne nytelser!

//MARTHE//