rababrbra- og hylleblomstsaft... og litt siden sist

 Vi har hatt noen avslappende og gode dager hos familiens flotte overhode; bestemora til mannen min. Hun bor på verdens (!) nydeligste sted. Et sånt sted du nesten ikke tror finnes. Der du våkner og ser rett ut i fjorden som ligger bare noen få meter nedenfor huset. Der rosene lukter ekstra godt. Der du får ferske melkekaker rett fra takka, og hjemmelagde hjortekjøttkaker, og nyrørt jordbærsyltetøy og fersk saft. Alt dette gode og tradisjonsrike som kjennes mest som en trøst.

Og barna og en snill tante planla, regisserte, og gjennomførte en utrolig bra kafè. Kanskje en av de bedre jeg har vært på. Med norske jordbær, hjemmelagde kjeks, kanelboller, melkekaker og rundstykker. Og loddsalg.

_MG_3327

_MG_3332 _MG_3337 _MG_3338 _MG_3343

_MG_3351 _MG_3365

... Og jentene fant kjoler som bestemora og gammel-tantene hadde da de var små. Og søte, røde vesker med plass til ekte penger.

_MG_3376 _MG_3380 _MG_3386 _MG_3387

... Jeg fikk sove på blomster-rommet, som er mitt favoritt-soverom over alle. Herlig blomsterbonanza, bølgeskvulp som spiller deg i søvn og måkeskrik om morgenen. Her var det også fint med en time out midt på dag. Bare meg og boka mi. Som forøvrig kledde rommet særdeles godt.

_MG_3391 _MG_3419

... Vel hjemme igjen laget jeg hylleblomstsaft av svarthyllen jeg plukket i et tre ved naustet der ute. Sammen med rabarbra prøvde jeg en ny variant. Bare følg oppskriften på bildet (skrevet med den vakre type skrift som ingen skriver lenger), og tilsett ønsket mengde rabarbra. Jeg brukte kanskje 5 stilker.

_MG_3426 _MG_3433

Den smakte sommer og søte kyss.

//MARTHE//