Ren sommer

Noen ganger ligger det små juveler i postkassa. Sånn helt uventet, og uten noen krav om at det må vises frem. Men nå vet dere altså at jeg har fått denne boken, og jeg velger av fri vilje å si noe positivt om den. De som kjenner meg vet hvorfor. Fordi jeg elsker lyrikk og poesi! Det har fått mer og mer plass i livet mitt det siste året. Jeg jobber på bibliotek, og i fjor malte vi veggen bak lyrikkhyllene knall grønn. På den måten ble lyrikken mer synlig. Lyrikk til folket, der altså! Boka som kom før Ren Sommer, den som het Ren poesi, lå under juletreet til en kjær vennninne i fjor, bare fordi jeg ville at hun skulle oppdage dette magiske som få linjer av ord kan gjøre. Bokstavmagi.

Og nå er altså Ren sommer her. Hedda F. Lilleng har vært redaktør og fått plukke ut sine favoritter og puttet dem mellom to permer. En takknemlig oppgave, vil jeg tro, for det finnes jo så mange vakre dikt som omhandler sommeren. Min favoritt er "Junikveld" av Hans Børli. Jeg hadde besøk av en venninne i begynnelsen av denne uka, og vi ble sittende i sofaen og lese dikt for hverandre. Begge nevnte "Junikveld" som en favoritt. Og jammen var det ikke en fin leser (hei, Nina!) som kommenterte mitt forrige innlegg med å skrive ned hele dette vakre diktet. Jeg deler det med dere nederst i innlegget. To andre Hans Børli-dikt kan dere lese i Ren sommer.

_MG_2646

Og til dere mammaer eller pappaer der ute; les diktet "Ømhet". En liten perle av et dikt.

_MG_2655

JUNIKVELD

Vi sitter i slørblå junikveld og svaler oss ute på trammen. Og alt vi ser har dobbelt liv, fordi vi sanser det sammen.

Se - skogsjøen ligger og skinner rødt av sunkne solefalls-riker. Og blankt som en ting av gammelt sølv er skriket som lommen skriker.

Og heggen ved grinda brenner så stilt av nykveikte blomsterkvaster. Nå skjelver de kvitt i et pust av vind, - det er som om noe haster...

Å, flytt deg nærmere inn til meg her på kjøkkentrammen! Den er så svimlende kort den stund vi mennesker er sammen

Hans Børli

Nyt junikvelden og den korte stunden vi har sammen.

//MARTHE//