siden sist

Denne gangen tok det noen dager mellom innleggene. Jeg har nemlig vandret arm i arm gjennom Københavns gater med en vakker og nær venninne, drukket den mykeste kaffen noensinne (ja, vi betegnet den faktisk som det, kaffen fra Lauras i Værnedamsvej), danset helt til morgenen på Lærlingen og Mesteren i Kødbyen (bittelite, kult sted), shoppet litt, spist godt. Bare vært tilstede. Uten kamera, faktisk. Godt for hodet og adventsroen.

Litt har skjedd her hjemme også. Like før jeg reiste rakk jeg å trekke om den gamle dagsengen fra Ekornes. En skikkelig designklassikker som jeg kjøpte for noen skarve hundrelapper fra et sykehus i nærheten. Trekket var rødt, og noen ville kanskje påstå at det passet perfekt nå når julen nærmer seg, men her i huset er det andre farger som gjelder. Selv om jeg absolutt kan like rødt. I mitt hode skulle denne dagsengen ha et trekk med små, blå ruter. Jeg så nemlig dette mønsteret på en duk hjemme hos gründeren bak Ment, Ingvild, og har ikke klart å glemme det siden. Dere aner ikke hvor mye jeg har trålet og lett, men plutselig lå det rett foran meg på IKEA. Det er opprinnelig en duk, men det meste fikses med saks og stiftemaskin.

img_4932

 

img_4935

 

img_4937

Danske magasiner blir alltid med hjem fra København.

img_4940

Rett før avreise fikk jeg også hentet disse fantastiske gavene fra Houz Oslo, en Kubus 4 og en Kubus bowl i fargen cool grey. Ønskelistehøydare i flere år, og nå vant jeg dem i en Instagramkonkurranse. Den nydelige grå fargen var en innertier her hjemme. Bowlen har jeg pyntet med hyacinter og eucalyptus. En enkel måte å bringe litt jul og gode dufter inn i hjemmet.

img_4942

Regnet pisker på ruta, og fjellet utenfor vinduet har fått tusenvis av små bekker og elver. Dere skulle hørt lyden av dem når jeg åpner vinduet. Magisk, på en litt kjedelig måte. Alt dette våte skulle heller kommet som noe hvitt og lett og gjort verden litt lysere. Men julestemningen er her allikevel.

Håper alle har en avslappende adventstid, her har de fleste kravene blitt puttet under en sofapute, og det blir gjort daglige forsøk på å stresse litt mindre. Med større eller mindre hell.

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment