it`s all about løv

Det hviler en egen stemning over hagen vår nå på høsten. Alt faller til ro. Tomatplantene i utestua henger med tunge armer, det grønne har fått en utvasket gulfarge. Bringebærbuskene siger mot bakken. De venter på at en anstrengende sesong tar slutt og at de skal få en pause. Vinterhvile. Eventuelt møte sitt endelikt i komposten bak den gamle, mosegrodde muren.

Men noen trær gir oss en siste grande finale før de kaster kappen og forlater scenen. Vi har et sånt tre stående rett utenfor vinduet ved spisebordet vårt. Det er en sann glede å spise middag i selskap med dette treet. Med det lave oktoberlyset som gjør bladene gjennomskinnelig røde, står det og strutter stolt med løvet sitt. Og like bak, bjørka med gullmyntblader.

dscf6622

Vakre høsten. Måtte den vare, lenge, lenge. Men når vinteren tar grep, da kryper jeg inn og blir der en stund. Inn i dvalen. Det er fint det også.

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment