Det kan kanskje virke som om bloggen står i fare for å bli rene mat-bloggen, de siste innleggene tatt i betraktning. Men som redaktør av det hele står jeg heldigvis fritt til å skrive om det jeg vil, og nå når høsten er her er markens og trærnes og jordens grøde noe som opptar meg stort. Det er en fryd for øyet, med herlige, natursterke farger, men også en fryd for ganen. Eldstedatteren min spurte meg i dag, gomsende på et struttende rødt, norsk eple: "hvorfor smaker dette eplet bedre enn de jeg pleier å spise". Og jeg er enig, alt smaker bedre når det er i sesong. Det går mye i epler om dagen. Eplekake på søndag, eple på osten til frokosten i går, smørstekte epler med sukker og kanel på lunsjen i dag. Og disse smaksbombene av noen muffins, med epler og blåbær og kanel og perlesukker.

img_4312

Oppskriften er inspirert av Mat på bordet, og du finner den HER, sammen med haugevis av andre deilige oppskrifter og fine bilder.

120g sammalt hvete grov 120g hvetemel 40g hvetekim 2ts bakepulver 1/4ts salt 150g brun sukker 180ml lettmelk 60ml rapsolje 2 egg 1ts vaniljeekstrakt 150g blåbær

1 eple delt i cm-store biter (mitt tillegg) topping

1ss hvetekim 1 1/2ss havregryn 1/2ss brun sukker ovn temp 180C

Ha sammalt hvete, hvetemel, hvetkim, bakepulver, salt og brun sukker i en bolle og rør sammen. Bruk gjerne en visp. Rør sammen melk, olje, egg og vaniljeesktrakt i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og rør lett sammen med stor skje. Når deigen er nesten ferdigblandet rører du blåbærene og eplene forsiktig inn.

img_4320

Nytes beste ute, i det fantastiske høstværet vi har nå!

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment