Røde og rosa lekkerier

 Høsten byr på de beste råvarene, og personlig liker jeg aller best det som kommer fra jorda. Det som vokser under bakken og byr på de dypeste, deiligste smakene. Vi har levd på gulrøtter i høst. Lilla, hvite og oransje, alle vokste villig i en enkel pallekarm i hagen. Nå er det rødbetene sin tur. Den vakreste rotfrukten, med den mest intense fargen. I går prøvde jeg to nye oppskrifter, og jeg kan anbefale begge to.

Jeg fant inspirasjon til første rett fra Berit Nordstrand. 

OVNSBAKTE RØDBETER

1 - 2 rødbeter i terninger

2 - 4 ss extra virgin olivenolje

Smak til med havsalt, eller bruk en av de gode saltvariantene fra Nicolas Vahè (jeg brukte "red wine and bay leaves, fås kjøpt HER)

1 ss timian

1 båt presset hvitløk

1/2 dl revet parmesan

1 liten håndfull gresskarkjerner

Forvarm ovnen til 175 grader. Kutt rødbetene i små terninger. Ha bitene i en ildfast form, dryss over salt, finhakket hvitløk og timian. Ha over olje og strø kjernen over formen. Stekes i 20 min. Ha over revet parmesan og server. Vi hadde baconsurret kylling til, kjempegodt.

img_4444

Igjen er oppdraget fra Keiserens Nye, og maten smaker faktisk enda bedre når det serveres på fine tallerkener. Denne rosa herligheten er fra Bungalow.

img_4460

Oppskrift nummer to kommer fra Ina og hennes supre blogg Mat på bordet. Denne bloggen er jeg innom flere ganger i uka. Jeg blir alltid inspirert til å prøve noe nytt, og bildene er noe for seg selv. Innbydende og lekre.

RØDBETCHIPS

2 rødbeter

olivenolje

Krydder (det du måtte ønske, salt, hvitløk, spisskummen, chili. Jeg brukte "shallots and beetroot" fra Nicolas Vahè)

Sett ovnen på 160 grader varmluft.

Vask og skrubb betene. Du trenger ikke skrelle dem. Skjær rødbetene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel. Legg betene på et  brett dekket med bakepapir. Ha litt olivenolje i en skål og pensle betene. Pass på å ikke ha for mye olje på de. strø krydder over. Det tar ca 20 - 30 minutter før rødbetene er ferdige, men sjekk gjerne innimellom. Legg de på rist for avkjøing.

Supre som topping på supper eller salat, men du er god om du klarer å spare de, her gikk de unna på bare noen få minutter. Godt likt av både store og små.

 

img_4490

Har du sett vakrere salt enn på bildet over? For vi spiser litt med øynene også, ikke sant?

Ønsker dere en fin dag!

//MARTHE//

Marthe Holien Bø2 Comments