Litt gammelt, litt nytt

September. Rare, merkelige, vidunderlige september. Som kommer med tropevarme, shorts og bikini. Og markblomster og skjerf. Og regn og råtne epler på bakken. Det fine lyset, bomullsdottene på himmelen og nye bøker på dette-vil-jeg-lese-lista.

Her hjemme kom september med noe nytt og noe gammelt. Akkurat sånn som jeg liker det, vet dere. Dette vakre, vakre bildet fra Kunstbilder så jeg første gang hos nesten-sambygding Huset ved fjorden - og jeg visste at dette måtte jeg ha. Som gammel hestejente og ny-frelst tåkedigger, er dette et sånt midt-i-hjertet-bilde for meg. Det har fått plass over en teak.kommode jeg dro med meg hjem fra bruktsjappa i går. Vi trengte et sted å legge alle bøkene vi låner på biblioteket. De blir liggende å flyte rundt i hele huset. Denne rommer barnebøker og filmer og dvd`er og noveller og magasiner. En bok-kommode, der altså.

img_4399

Denne veggen trengte noe, og dette bildet samlet hele rommet. Nå er det en lun hule. Leserommet mitt. Langt fra fjernsyn og kjøkkenrot.

img_4405

 Ser du det kule kameraet som står på kommoden? Det fant jeg også på brukten i går. Så vakkert og kult, synes jeg. Og det fulgte med en nydelig skinnveske (som jeg skal bruke til Fujifilm-kameraet mitt), og det viser seg at det har blitt eid av en dame ved navn Marta Andersson. Jeg ble rett og slett rørt av den vakre, gamle håndskrevne signaturen som såvidt var leselig inne i skinnveska. Fint å vite at en annen fotoglad kvinne har båret rundt på dette kameraet. Marta og Marthe.

img_4412

Midt i fotoseansen oppdaget jeg at jeg matchet interiøret mitt. I dag flagrer jeg nemlig rundt i mormors gamle kjole. En fin følelse på en fredag.

img_4404

Nå skal jeg flagre videre, sette på en kaffekopp, høre på musikk og rydde litt. En sånn deilig fredag, vet dere.

God Helg!

//MARTHE//

Marthe Holien Bø2 Comments