Høstsysler

 

Noe av det aller beste med at høsten er her, er all kosen. Inne og ute. Det er nå vi kan høste av alt vi planla og sådde i vår, og jeg koser meg når jeg kan dra opp fargerike gulrøtter, plukke tomater og ikke minst; lage deilig gjærbakst som jeg nyter med verdens aller beste samvittighet i sofakroken. Under teppet. Mens regner trommer ned utenfor. Borte er jaget etter det fine været og den beste grillmaten. Avslapping på høyt nivå, med andre ord.

Dette er litt av helga vår:

DSCF6293

Yoghurtboller herfraSkikkelig saftige og gode, med masse perlesukker på toppen. 

DSCF6317

Regnbuegulrøttene våre er ferdige. Fargerike og morsomme, og virkelig verdens beste. Vi skyller dem bare i springen ute og knasker i vei uten å fjerne det sunne, næringsrike skallet. Nam, så godt!

DSCF6310

DSCF6319

Selv om bare et fåtall har modnet, har jeg tro på årets tomatavling. Kanskje havner de i en deilig mozarellasalat eller på toppen av en pizza. Mest sannsynlig havner de rett i munnen, før vi rekker å gjøre noe som helst.

DSCF6324

Jeg plukker og plukker blomster av den viltvoksende pelargoniaen min. Ingen tvil om at den koser seg i utestua. Nå har jeg bundet den opp, for visste du at pelargonia er en klatreplante? Blomstene holder seg lenge i vann, så nå er det rosa fest på bordet i utestua i ukesvis fremover.

DSCF6325

Trivsel og voksevilje.

DSCF6328

Helgetid er også ensbetydende med litt ryddetid, men bare i liten skala. I et lite hjørne av utestua har jeg samlet potter som ikke er i bruk, en aspargesplante og litt opptenningsved til villmarkspanna ute. Alt lett tilgjengelig og lett å bruke.

Litt sol, mye regn, lesetid, nytetid, lek og avslapping. Slike helger tar jeg gjerne flere av.

God ukestart til dere som kikker innom!

//MARTHE//