Høstfølelse

Her på Vestlandet har høsten tatt grep. Den stryker meg på kinnet med lav ettermiddagsol, for plutselig å oversvømme hager og struttende gulrotbed med heftige regnskyll. Lufta er herlig frisk, og snart, snart skal jeg ta frem skjerfet.

Og utenfor vinduet mitt er det fremdeles grønt. Jeg har aldri likt fjellet rett utenfor stueveggen vår noe særlig. Det er så massivt. Det stjeler sola vår altfor tidlig. Men nå kjenner jeg at vi begynner å bli venner. Og det er aller fineste nå; med grønn kjole og tåkebelte.

DSCF6264

Også husets interiør kler seg om til høst. Det strippes ned, tas bort. Det visne får komme inn. Det er jo så vakkert. Skinnfeller varmer oss i sofaen, lysene tennes på bordet.

DSCF6267 Jeg flytter litt rundt på ting. Som dette lille bordet. Det ser ut til å trives her foran tavla. DSCF6279

Og jeg trives her også. I sofaen med linduken, boka mi og et lite leselys. Og med utsikt til et fjell som så tydelig viser meg hvordan årstidene forandrer naturen.

DSCF6277

Så jeg lukker alle dørene rundt meg, kryper oppi og blir en stund.

Ha en fin kveld!

//MARTHE//