Utestua i juni

I dag benyttet jeg meg av en av min kommunale jobbs store goder, nemlig avspasering. Kombinasjonen fint vær, oppsparte timer og en overgrodd hage (og i grunn et hus overgrodd av hybelkaniner etter tre uker med sydentemperatur og null innetid, men det er en helt annen historie) gjorde at jeg inntok hagen med iver og lyst og luket bort sånn cirka 1500 løvetanntuer, pottet om tomatplantene og ga erteblomstene nye krukkehjem, luftet puter og dyner og tepper og skinn, hengte opp bilder i utestua og gjorde den om til nettopp det: ei stue. Inn med den runde, rare bambusstolen fra bruktbutikken, opp på veggen med det kjære blå bildet av damen med det mystiske blikket (som har fulgt meg helt siden vi bodde i Oslo). Hygget det til litt, rett og slett. Så på impuls, rett før salaten og den nybakte foccacien kom på bordet knipset jeg noen bilder. Her har jeg ikke forsøkt å inspirere noen med borddekkingen, bare så det er sagt, det var vel heller latskapen som tro til og gjorde at jeg lot ting og tang stå på bordet.

IMG_4076

Erteblomstene har vokst villig siden to små jenter plantet bittesmå frø i april.

IMG_4060

Hurra for gjenbruk, her i form av bambusstol, bilde, bord og krakk. Ja, og Luxo-lampen som titter nysgjerrig ned fra venstre hjørnet. Den klamrer seg fast i en hylle, og fungerer som en god lyskilde over kjøkkenbenken. IMG_4063

Det kjære bordet mitt som rommer alle de lattermilde kveldsmatene jeg hadde i Oslo, eldstejentas første måltid, lange lunsjer og kjærestemiddager. Jeg vil aldri kvitte meg med det, men jeg maler det gjerne. I går ble det frisket opp for sesongen med "dempet sort" fra Jotun. Fremdeles den flotteste sortfargen.

IMG_4067

Dagsengen, som er to europaller i høyden og lengden, fungerer ypperlig som hvile-middag-seng. Eller spille spill-og ta-en-pause-fra-sola-med-en-is-sofa. Og snart skal vi sove her ute.

IMG_4074

Det føles godt å jobbe i egen hage, og det føles enda bedre å sette seg med familien i en varm og deilig utestua etter endt jobbdag og nyte resultatet.

Håper junidagene er gode med dere!

//MARTHE//