Juni

Hei juni! Jammen kom du farende inn med sommerkappen din og feide oss over ende med hardstappa varme, nesten umulig å trekke ned i lungene, seig og varm. Juni, du lurer meg trillrundt. Du setter meg ut på dagtid, så veien hjem fra jobb kjennes tung og lang, men så kommer sommerkvelden din, eller kanskje vi skal si natta, og du hvisker i øret mitt at dette varer så kort, disse lyse sommernettene, du må bare komme deg ut. Løp ut i skogen, opp på fjellet! Og jeg adlyder, og glemmer at det er jobb tidlig neste morgen, jeg forsvinner opp i fjellet og finner bortgjemte setrer som viser sin vakreste silhuett mot kveldssola som snart er nedenfor horisonten. Orrfuglen knatrer og hjorten springer opp fra mosesenga si, hele skogen lever i nattetimene, og vi lister oss stille. Halv to på natta finner jeg senga, men neste dag går som en lek fordi energilagrene er fylt til randen. Fordi det er juni, og fordi det er sommer.

I går tuslet jeg rundt i det lave motlyset, knipset litt bilder fra det som er ute, helt ustylet og uplanlagt. Litt for langt (u)gress, varme, dovne katter på betongplattingen, små fingre rundt et glass med nyplukka markblomster, løvetann som gjør at man bare må blåse på dem, grønnkål som allerede nå fyller et helt bed.

DSCF5207

Erteblomster i utestua.

DSCF5220

Her er det godt å være.

DSCF5145

Bringebærene kommer i år også

DSCF5147

Og bittesmå kirsebær, rett foran det viltvoksende gresset ved husketreet.

DSCF5149

pelargoniaen har overvintret i kjelleren, og er så stor og flott som jeg aldri har sett maken til.

DSCF5157

Dette er det fineste jeg vet...

DSCF5176

DSCF5177

kattene er dovne i varmen.

DSCF5186

Hei! Hele veien ned mot låven er bebodd av løvetann som ikke er like gule og fjonge i hatten lenger.

DSCF5194

Og i dag? I dag har vi vært i den mektige nabodalen, hoppet fra brygger og ned i iskaldt, sydengrønt vann og stekt sveler under Ramnefjellet. Sammen med folk vi er glad i. Det blir ikke bedre enn dette.

Åh, juni, du er så bra!