Vårfølelser

Noe av det aller deiligste med å ha gardiner på soverommet er ikke mørket de gir. Det er alt som flommer inn i rommet når vi skyver de vekk. Og alt vi såvidt fornemmer når de er trukket for. Nakne greiner på tuntreet, skarp, solgul varme som forsøker å snike seg inn. Enormt vakre fjell, som er på sitt aller flotteste nå i mai, når dalen grønnes og toppene er hvite, og elva er våken og bjørka ung og grønn. Det aller, aller beste med å bo på gården her er utsikten fra soveromsvinduet, og følelsen jeg får hver morgen når jeg undrende åpner opp for en ny dag. Hadde det bare vært like magisk å vaske vinduene skulle jeg gjerne vist dere den, utsikten altså. Det får bli siden. Det jeg egentlig skulle frem til, var denne deilige følelsen av å våkne når det er helg, se at det er sol utenfor gardinene (du bare vet det, fordi det den lille åpningen mellom gardin og vindu har gullkant), og ha hele dagen foran deg. Som i dag. Som å starte med solgul eggeplomme og nystekte rundstykker, ta med saueskinnet ut i solveggen, gå inn igjen med en gang fordi du har vært overivrig og tatt på deg shorts. Husk, det er bare 1. mai, ha tålmodighet. Sette en svelerøre som får stå å svelle mens vi sykler og klatrer og hopper på trampoline. Ha disco og rødt lys på barnerommene, og intenst ønske at det fantes en pauseknapp et sted. Pakke koffert og pappesker til verdens morsomste stylingoppdrag som går av stabelen denne uka (kameraet er pakket, dere skal få se). Taco i sofaen og Skam på tv, en kjæreste i armskroken og nyplukkede blomster på bordet. Fra en liten jentehånd.

IMG_3479

Få tid til å sitte litt her. Skrive ned tanker og planer. Forsøke å strukturere alt som skjer fremover. Glede seg til man kan putte grønne vårvekster i den vakre vasen...

IMG_3484

IMG_3458

... bli avbrutt av to som vil leke. Og innse at leken er viktigst.

Enn sånn dag; den skulle kommet på resept.

Håper vårdagene dine er gode!

//MARTHE//