fargekick på kjøkkenet

Det kan være fordi jeg merker sola allerede før jeg har plantet føttene på gulvet om morgenen. Jeg skimter den såvidt der den presser nesa si inn den lille glipen i gardinene. Det kan være fordi jeg så vårens første hvitveis i går. I motlys, der alt blir innhyllet i en gyllen kappe, stod de. Hvite, vakre, skjøre. Det kan være fordi jeg fant årets første peoner hos blomsterhandleren i dag. Stolte, hvite, struttende ballerinaer som jeg bar hjem i gråpapiret.

IMG_3770

Jeg vet det nok. Alle disse tingene er grunnen. Alle disse tingene er nemlig vår, og våren er grunnen. Grunnen til farger i heimen, til stilskifte og utskifting. Så deilig og friskt og fornyende!

IMG_3777

Hell i uhell i går da smoothien lagde flekker på det grå lintrekket på dagsengen, den som står på kjøkkenet og brukes flittig. Det dusrosa sengeteppet får vikariere. Sammen med oker og grått og petrol. Vakre, rare kombinasjoner som utgjør et aldri så lite fargekick blant tømmer og tre.

IMG_3778

På bordet en liten samling av ting fra mine kjære. Vase og lysestake fra bestevenner, den vakreste, største sukkulenten fra han jeg deler hjem med. De kjenner meg, de vet hva jeg liker. Det føles så fint.

IMG_3779

En eplegrein er tatt inn i varmen, og liker tydeligvis omtanken.Den sprer takknemlig grønne blader, og snart, snart kommer dusrosa blomster og hilser på.

kjøkkensofa

Og jeg? Jeg befinner meg midt oppi alt dette. Midt i våren, i alle fargene, med kaffekopp og blad. Med et rimelig stort smil om munnen.

Ha en deilig vårdag!

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment