Påfyll av gode ting

Innlegget er laget i samarbeid med Cemo

Bagene er pakket, vi skal et døgn på hotell, barna er spente, det blir badeland og kino og fire stykker tett sammen i en dobbeltseng med gullrekke og godteri. Men først har jeg noen timer for meg selv. Jeg trenger disse timene. Musikken er myk, alt går litt langsommere, pusene smyger seg rundt leggene mine. Jeg tar meg tid til å lene meg mot karmen på verandadøra, ser på skyene som velter over fjellet, på det gylne partiet som lover at det finnes en sol der bak. Lysene tennes på bordet, boka kommer frem, Geir Gulliksen denne uka, "historien om et ekteskap".

Og så kommer denne duften. Duften som lover en liten stund velvære. Kvernede kaffebønner, kvernet for hånd. En kjele som suser på komfyren. Sånn laget bestemor kaffe også, tenker jeg, og kjenner en sveipende følelse av samhørighet med de som var her før oss.

IMG_3597

Men utstyret jeg bruker er topp moderne, bygget på gamle tradisjoner. Hellekannen er i stål, og er designet for å kontrollere vannstrålen, noe som er avgjørende for et godt resultat. Jeg koser meg der jeg brygger i sakte tempo, er konsentrert om alle delene i prosessen mot å få en gyllen kopp med svart gull.

IMG_3599

IMG_3608

Filterholderen er i porselen. Og nå er jeg snart der, snart dagens første kopp.

IMG_3612

Og noe attåt, selvfølgelig. Mørke, myke, smeltende trøfler. Denne gangen med havsalt. Skummelt avhengighetsskapende. Borte på et blunk.

IMG_3588

Påfyll av gode ting før helg.

Ønsker dere en god en!

//MARTHE//

Marthe Holien Bø2 Comments