Vår lille adventskalender

I den lille stua midt i huset, der yttergang, trappegang, kjøkken og stue møtes, som et lite knutepunkt, der henger årets lille adventskalender. Med flate papirposer, der små lapper avslører hva som blir dagens aktivitet.

  IMG_3091

Terskelen er lav, aktivitetene varierer i omfang. Det kan være å lese ei ekstra bok ved leggetid, at barna får velge middag, at vi skal pynte rommene til jul, bake pepperkaker, spille spill etter middag, lage julekort, se en film på loftet. Koselige aktiviteter som bidrar til at vi voksne må sette av en time eller to hver dag til å skape fine juleminner. Viktig for barna, viktig for oss.

IMG_3079

Selve kalenderen har fulgt meg siden jeg jobbet på Kremmerhuset i Bogstadveien. Barna spurte etter denne allerede tidlig i høst, så denne må opp for at adventstida skal få en god start.

IMG_3083

Vårt lille, nye familiemedlem er nysgjerrig på all pynten som kommer opp i disse dager. Pusejenta heter Akoline (navnet er funnet på av Anna 4 år), og ble funnet på et lager her i Stryn for to uker siden. Redd og skjelven de første timene hjemme hos oss, men nå er hun en koseklump av dimensjoner.

I dag har vi hatt fri, onsdag er det her hos oss, så nå er kakeboksene fylt opp med pepperkaker og vi har sett Skomakergata på tv. Jeg kjenner at julefølelsen sniker seg på.

Ha en fin dag, og takk for at du tok turen inn til meg!

//MARTHE//

Marthe Holien Bø6 Comments