Enkle julegleder

Allerede da de siste kronbladene på sommerens peoner falt til jorda kjente jeg det. Nesten som en murring. Det lå en forventning i lufta, og jeg hadde mest av alt lyst til å gå i gang med det samme. Men jeg kunne ikke hengi meg. ikke ennå. Altfor tidlig.

Da september ble til oktober kunne jeg løsne litt på tøylene. Gå forsiktig ned den stupbratte kjellertrappa, tasse bortover et kaldt betonggulv. Frem til kassene. Snuse på magien som skinner i gamle kuler og eventyret som ligger gjemt i pynt laget i fjor, av ei jente på tre og ei jente på fem. En krøllete papirengel, en dorullnisse som allerede har sett sine beste dager. Lete frem gamle blad og magasin, søke inspirasjon og fantasere om hvordan jula skal se ut i år. Gull og hvitt? Skal jeg innføre tradisjonsfargene igjen? Eller kanskje svart jul? Ja, sånn dekorasjonsmessig altså.

Da jeg kjøpte en pose klementiner i oktober var mye gjort, og da kalenderen viste november var det ingen vei tilbake.

jule

Mye vil ha mer. Mer kos, mer tid, flere pepperkaker (det er umulig å stoppe). Men jeg vil også ha mindre. Mindre stress, mindre press, færre krav. Til jula vår. Til hva vi ønsker oss, forventer, kjøper. Derfor satser vi for fullt på gjenbruk og hjemmelaget dekor denne jula. Det synes jeg er et bra budskap å gi videre til barna. For jula handler om veldig mye mer enn ting, men det er ikke til å stikke under et juletre at for en interiørblogger så er tingene vi omgir oss med i jula viktige. Jeg vil bare misjonere for at disse tingene kan vi langt på vei lage selv, kjøpe brukt eller gjenbruke det vi kjøpte i fjor. Her hjemme kommer vi til å ha juleverksted så ofte vi kan. Vi får være sammen, vi hører på julemusikk, vi spiser noe godt mens vi holder på, og etter en time eller to kan vi stolt vise frem et hjemmelaget produkt eller to.

Fremover kommer jeg til å vise dere noen enkle ting dere kan lage for å skape julestemning hjemme. For nå er det lov!

//MARTHE//

PS: Vinner av en valgfri poster fra I LOVE MY TYPE ble Anne med kommentar nr. 13. Hun ønsket seg Bloom, racing green. Gratulerer!

 

 

Marthe Holien Bø4 Comments