En god start på dagen med Kastehelmi

Et velkjent morgenrituale. Varmende sort gull som vekker kroppen fra nattdvalen. Ah, den første koppen med kaffe om morgenen. Ubetalelig!

Kastehelmi betyr "duggdråpe" på finsk, og er navnet på en av finske Iittalas mest populære serier. I disse dager lanseres flere deler i den nydelige serien som ble designet av Oiva Toikka på 60-tallet. I forrige uke fikk jeg denne nydelige Kastehelmikrukken i posten, og den har bidratt til å gi meg en enda bedre start på dagen. Den luftette krukken med lokk er nemlig genial å ha kaffepulveret i, og nå kan jeg ta i bruk det vakre designet hver dag. For kaffe må jeg ha, hvis ikke er det ikke noe duggfriskt over meg.

IMG_2326

Nå står kjøkkenglassene i Kastehelmiserien høyt på ønskelista. Så fine! Kanskje disse må bli med meg hjem etter byturen jeg lengter så etter nå om dagen.

IMG_2319

Nå om dagen slites nemlig kroppen litt mellom ønsket om en skikkelig bytur med lange gatevandringer, kaffe i et beger i hånda, høstmote, spennende vintagebutikker, sushi... og fjellturer, frisk luft, blåbær i skogen og lange kvelder ved kjøkkenbordet. Bylivet og bygdelivet vil begge ha en plass. Krysser fingrene for at høsten kan by på begge deler.

Heldigvis finnes det god kaffe på landet også. Oppbevart i nydelige krukker!

Ønsker dere gode dager, snart er høsten her. Fint!

//MARTHE//