smuldrepai med kokos og bringebær

Det slår aldri feil å lage en deilig smuldrepai full av bær og frukter. Kombinasjonen av de saftige, søte og gjerne syrlige bærene og den sprø toppingen er himmelsk! Og har du kokos i smuldredeigen tar du paien til nye høyder.

IMG_2291

Jeg slumper alltid med ingrediense når jeg lager mat og må liksom bevege meg utenfor oppskriften, men jeg skal forsøke å gjengi hva jeg putter oppi paien:

SMULDREPAI MED KOKOS OG BRINGEBÆR

Til en form på ca 20 x 30

150 g hvetemel

75 g sukker

150 mykt smør (jeg bruker alltid ekte smør)

2 ss kokosmasse

1 plate kokesjokolade med høy kakaoprosent

1 dl hakkede nøtter (jeg brukte mandler denne gangen)

bringebær

rabarbra

epler

eller andre bær du har i hagen/fryseren

Bland smør, hvetemel, sukker og kokosmasse til smuldredeig. Dekk formen med det du har av bær og frukt. Det meste kan brukes og bare fantasien setter grenser. Jeg hadde rabarbra i fryseren, epler fra butikken og bringebær fra hagen. Har du blåbær for hånden bør du ha i det også, nam!  Jeg søter ikke bærene, og synes det er nok sødme i smuldredeigen. Smuldre deigen til den dekker bærene, hakk sjokoladen i mindre biter og dryss over nøttene.

I ovnen på 200 grader i 30 min.

Server med vaniljeis

IMG_2295

Verdens enkleste kake, og kanskje også den beste?

NYT, både kaken og at det er helg!

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment