regnblomster

En rusletur over et regnvått tun. Vi går slalom mellom feite, svarte snegler, støvlene suger seg ned i vannpyttene, og de minste støvlene i følget lager storm og store bølger i den knøttlille pytten. Naturen viser seg fra sin mest fascinerende side. Hvordan vakre vekster klarer å holde livsmotet oppe, selv om gråvær og regn har ligget som et lokk over dalen i hele sommer.

IMG_1855

For der er peonen, riktignok litt lutrygget og regntung, men allikevel en stolt dronning i bedet. Revebjellene står ranke og fine, selv om det drypper fra klokkene. Pelargoniaen liker ikke alt regnet, og har trukket under tak, og de rosa bestemorblomstene er optimistiske og hungrige etter varme. Erteblomstene venter på å få produsere små, sprø belger med erter i. Vi gleder oss til de kommer.

IMG_1866

I dag våknet jeg med en litt tung følelse. Jeg skulle så gjerne nytt morgenkaffen på verandaen. Jeg skulle gjerne gått fjelltur på varme stier som lukter mose og sol. Jeg skulle så gjerne hjulpet to små til å vasse ut i elva, duppe seg kjapt ned i det kalde fjellvannet, og deretter tørke på elvebredden.

Men sånn ble ikke denne sommeren. Heldigvis er blomstene sterkere enn meg. Mer optimistiske, vakre, kjempende. Og heldigvis kan jeg gå ut og plukke med meg sommeren inn.

IMG_1882

Og kanskje kommer sommeren på ekte... La det bli snart.

//MARTHE//