Sjokoladekake med sommerbær

I dag jubler vi for verdens beste mamma og mann, begge kan ta på bursdagshatt på samme dag, og det må selvfølgelig feires med en sommerlig kake. Denne tar vi med oss ut i den uferdige utestua vår i dag. Og kanskje får vi sol på nesetippene våre også? Det hadde vært den perfekte gaven til de to jubilantene som jeg er så heldig å ha i livet mitt.

IMG_1829

Her har jeg bakt en langpannesjokoladekake (puh, verdens lengste kakenavn?), delt den i to og fylt den med deilig sjokoladekrem.

Langpannekaken kan du lage superenkelt med 1-2-3-kake eller følge denne gode oppskriften.

Sjokoladekremen lages ved å varme fløte til kokepunktet, for deretter å knekke 100 g kokesjokolade i kasserollen og la denne smelte. Kjøles ned, gjerne over natten, og vispes til en luftig krem før den smøres på kaken. Legg den andre halvdelen på toppen. Glasuren på toppen laget jeg på slums, men det er ca 200 g kokesjokolade, 2 ss smør som rører inn i sjokoladen sammen med 2 ss sterk kaffe. Ha i melis til ønsket konsistens. Superenkelt og veldig godt!

Topp kaken med masse deilige bær. Jeg har brukt norske jordbær, bringebær og moreller. La stilken være på morellene, så er disse enkle å plukke av og nyte ved siden av kaken. Mynte eller sitronmelisse er også godt på.

Gratulerer til alle bursdagsbarn der ute!

//MARTHE//