Øverst på ønskelista

"Where hand and heart come toghether, beauty is usually not far away"

- TISCA -

Tidlig i mai var jeg på en uforglemmelig tur til Romania, som dere kan lese mer om her. I forrige innlegg fra turen skrev jeg om skyggesiden, om det som var vondt og vanskelig å se se. Men Romania var så mye mer. I tre dager viste Walter Aigner, en av eierne i Tisca Teppiche, oss rundt på fabrikkene sine, viste oss den vakre byen Sibiu som var Europas kulturhovedstad i 2010 og øste av sin enorme kunnskap om landet, politikken og kulturen. En helt fantastisk mann med et stort hjerte og engasjement for folk. Og tepper!

Tisca ble grunnlagt av faren til Walter, og hovedkontoret ligger i Østerrike. I fabrikken i Romania møtte vi ekstremt dyktige og effektive veversker, som virkelig la muskelkraft og ære i å lage et unikt og holdbart ullteppe til kundene.

IMG_1516

Og jeg fikk veve mitt eget lille teppe. Se her! All ullen som blir brukt kommer fra høykvalitetsull, primært fra New Zealand. Teppene blir vevd på lintråd, noe som gjør at teppene kan brukes på begge sider. Dette er et teppe du kan ha hele livet, og jeg kan forsikre deg om at det er rene terapien å gå på. For ikke å snakke om lunheten og karakteren det gir til et rom.

DSCF3749

Fabrikken var enorm. Dette er en liten del av den, og her fikk vi se hvordan den naturlige, ubehandlede ullen ble til veveklar tråd. Det var en interessant opplevelse å se hele prossessen, og vi ble guidet rundt av Walter som besvarte alle spørsmålene våre, tok seg tid og hele tiden hadde en kopp kaffe tilgjengelig. Ikke alle bedriftseiere ville tatt seg tid til tre dager med en gjeng nysgjerrige skandinavere, så dette var en mann med et genuint ønske om å vise hvordan TISCA-teppene omtenksomt blir til et ferdig produkt.

DSCF3592

Jeg likte godt den naturfargede tråden, men Tisca tilbyr tepper i 96 forskjellige farger og 26 forskjellige strukturer. Hvert teppe er unikt og lages på din bestilling, etter dine mål og ønsker. Rundt, firkantet, ovalt, alt er mulig.

DSCF3578

Vi måtte stadig kjenne og ta på de utallige teskturene og overflatene.

DSCF3752

DSCF3774

De gamle tre-vevene sammen med den grove ulltråden var rett og slett et vakkert skue.

IMG_1524

Og nå ligger mitt eget lille TISCA-teppe i en kurv på kjøkkenet. Det rommer gode minner om en fin gjeng på tur, et spennende møte med et nytt land, en moderne, kvalitetsbevisst bedrift og ikke minst et stort ønske om en gang å eie mitt eget, store, fantastiske TISCA-teppe.

Det er herved øverst på ønskelista!