Vår på bordet

Hvitveisen står med duggkjole og hengehode, hvisker at den bærer med seg et budskap. Snart strekker den seg med all sin livskraft opp mot sola og roper med kronbladers kraft: det er VÅR!

IMG_1036 IMG_1038

Og vi setter oss ned, blir våte på knærne, hvem bryr seg, og vi plukker de varlig, passer på å få lange nok stilker, finner frem den fineste koppen, fyller på med livsviktig væske, setter de på bordet, og smiler litt mer enn ellers.

I dag har vårfølelsen vært til å ta på, til å snuse inn med begge neseborene. Vi har spist is, syklet, slengt oss på gresset. Fått nye fregner, husket, myst opp mot kontrastene som kjemper en kamp oppe i fjellene: det grønne smyger seg tettere det hvite, som fremdeles ligger og klamrer seg fast på toppene. Snart må det hvite gi tapt, renne nedover og gi næring til det grønne. Gjøre det enda grønnere.

Jeg smiler!