Byen er Bergen

Ja, byen er virkelig Bergen! Det har denne helga bevist. Finnes det en deiligere by å tilbringe et par dager i enn et Bergen som bader i sol? Yrende folkeliv (bergenserne sitter ikke inne når himmelen er blå og sola varm), inspirerende butikker og et hakk høyere puls enn det livet på landet gir.

De neste dagene vil det derfor komme et par innlegg med bergenstips. Sånn i tilfelle du tar turen dit denne våren. Kanskje for å se de  vakre kirsebærtrærne i full blomst? De nevnte trærne er virkelig et magisk skue, og orkesterplass til blomstringen får du på  flotte og gjennomførte Scandic Ørnen. Lekker design, unik utsikt og en frokostbuffet du bare kan drømme om. Hotellet åpnet i mai 2014, og ligger sentralt til ved Grieghallen.

IMG_0801

IMG_0834 IMG_0836 IMG_0840 IMG_0849 Livet i 11. etasje var slett ikke verst. Vi fikk servert utsikt til Lille Lungegårdsvann, Festplassen, Fjellveien med sine gamle villaer og Fløien - og det rett opp i hotellsenga.

Og hvis fint vær og sol legger en liten demper på shoppelysten,  kan det allikevel være greit å vite hvilke butikker man med fordel kan søke ly i når været ikke er som det var denne helga:

Skulle du være så heldig å få oppleve Bergen i strålende solskinn bør du ta på deg gode sko, solbriller og ha noe kaldt og leskende i veska. Her er områdene jeg liker ekstra godt å byvandre i:

  • Nordnes
  • Skuteviken
  • Fjellveien
  • Høyden

Kjenner dere at våren er her nå? Jeg fikk ordentlig vårenergi av helgas sol og er klar for den nye uka.

God ukestart!

//MARTHE//