Eucalyptusfantast

Jeg har tidligere skrevet om eucalyptustreet som ble gjenglemt på Gardermoen etter å ha overlevd en omsorgsfull flytur, trygt forvart i armene mine over Kattegat fra Danmark til Norge. Jeg har til stadighet spurt om blomsterhandlerne i Stryn har disse flotte greinene inne. Men det heldige resultatet har latt vente på seg.

IMG_0492

 Her om dagen reiste jeg den timelange turen til Ørsta, hvor jeg kunne bli sett halsende innom samtlige blomsterbutikker på jakt etter de velduftende greinene med den helt spesielle grågrønne fargen. Intet resultat her heller. På hjemveien, i nabobyen Volda, satte jeg foten bestemt på bremsen og skrenset meg inn foran mitt siste håp. Blomsterbutikken helt i utkanten av sentrum. Jeg la frem ærendet mitt, men måtte skuffet innse at eucalyptus på Vestlandet er omtrent like vanlig som en tørr høst i Bergen.

IMG_0494

 Intet er nytt under solen, og jeg måtte sevfølgelig skravle i vei om min resultatløse jakt, mitt kjære tre som ikke fikk det livet det fortjente, men som mest sannsynlig endte i en søppelkasse på Gardermoen, og hvordan jeg har lett etter disse greinene i månedsvis. Damene bak skranken ser på hverandre og sier "det der solgte du bra inn", og dro frem en stor bunke greiner fra bak kassen. Det viste seg at de hadde greiner som de brukte i oppsatser og buketter, men som ikke var til salgs. Med unntak av til desperate eucalyptusfantaster som mister nattesøvnen av mindre.

IMG_0507

Moralen? Tja, kanskje at det er verdt å lette litt på sløret noen ganger, være ærlig og fortelle en liten historie om deg selv. Kanskje det fører til noe så bra som en flott bukett eucalyptusgreiner.

Men vet dere hva? To dager senere fant jeg eucalyptusgreiner i Stryn!

Ironien lenge leve.

//MARTHE//