Torsdagstipset: Århus

Jeg har halvveis landa i tilværelsen som vestlending. I tilværelsen som byr på fjell i fleisen hvor hen jeg går, frisk luft som gjør at en tur i skogen føles som reneste spa-behandlingen. Tilværelsen som byr på hovedgrunnen til at vi flyttet: mer tid. Sammen og alene.

Men jeg har fremdeles en fot i en tilværelse som krever mer puls. Flere impulser. En annen estetikk enn den naturen gir meg.

En stor del av meg nyter å rulle opp rullegardinene og se fjellene som hilser meg god morgen, en annen del av meg nyter best et morgenbilde som maler høye hustak, syklister og biler i rushtrafikk foran øynene mine.

DSCF2208-2

Og i dag kjenner jeg at jeg gjerne skulle våknet på Comwell i Århus. Vandre i de gamle gatene i Latinerkvarteret, spist deilig lunsj på Mefisto tatt en snartur innom  den heløkologiske bakerikjeden Emmerys for en fluffy flødebolle og en sterk kaffe, bare fordi jeg har lyst på dessert (alltid).

DSCF2161

DSCF2170

Men det er ok + å våkne i egen seng også, i hvertfall når en ny danmarkstur er i planleggingsfasen. Ah, deilige Danmark! Kom gjerne med tips til en glad familie som vil oppleve Danmark i sommer.

For flere Århustips (som forøvrig er kåret til Danmarks beste shoppingby), se her og her.

Ha en fin torsdag, jeg skal dagdrømme litt til, før jeg skal ut å leve den virkelige drømmen. For jeg bor midt i den.

//MARTHE//