Reisebrev: København

sponset

Ah, København, det er som å komme hjem. Kastrup er inngangen til hele herligheten, her møter jeg fine mennesker som skal samme vei, Amalie og Julie blir mine medsammensvorne denne dagen, som fant sted for et par uker siden. Vi reiser til Copehagen Island, sjekker inn, går ut, møter den friske byvinden som løfter oss avgårde og fører oss til Kødbyen, en av byens mest trendy områder for øyeblikket. Det er vel strengt tatt ikke vinden som fører oss dit, men den overkunnskapsrike Julie, som har flust av Københavninnlegg på bloggen sin. Sjekk ut denne jenta for nydelig mat og fantastiske reisetips. Og snart kommer boka hennes, hurra for Julie!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Kødbyen må oppleves. Vi ser ved første øyekast en nitrist samling industribygg, en øde parkeringsplass og kjedelige dører som lover ingenting. Men innenfor finnes det gull! Virkelig gull, og det må bare oppleves. Vi endte på PatèPatè, men du kan gå innenfor omtrent hvilken dør som helst og finne mat som pleier sjelen din innenfra.

Tartar, ovnsbakt aubergin og helt fantastiske tigereker var noe av det vi koste oss med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi måtte selvfølgelig ta turen innom Stilleben, som alltid har noe overraskende, unikt og inspirerende på lager. & Other stories, Moss Copenhagen, Raw42 og Kaiku fikk også en visitt av tre glade nordmenn denne dagen.

Kvelden kom og jeg kunne skrevet en avhandling om den helt ekstraordinære matopplevelsen vi fikk på bokhandelen Nibble, der event- og cateringselskapet I´m a kombo stod for maten. Jeg skal ikke kjede dere med detaljer, men kan si så mye som at vi grillet vår egen dessert på pinne, fikk servert nudler i en hermetikkboks og måtte røre ut vår egen buljong i en simpel plastkopp. Og tro meg, det var helt fantastisk, alt sammen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To glade jenter i I´m a kombos egendesignede dunjakker. Vi måtte jo ha noe varmt på kroppen da vi ble beordret ut for å grille pinnebrød over åpen flamme. Rimelig spesielt, midt i København. Og så gøy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotokreditering: juliesmatblogg.no

Hele turen var i regi av Bosch, som hadde invitert svenske, danske, finske og norske mat- og interiørbloggere for å teste ut den nye Series 8, en intelligent ovn som skal gjøre mattilberedelsen mye enklere. Neste dag var viet til kokkekamp mellom de nordiske landene, der vi fikk teste de nye ovnene. Vi fikk også råd og veiledning fra den prisvinnende konditoren Nikolaos Strangas, fra Strangas dessert boutiqueHvem tror dere vant?

Bosch event 050215

Dommerne smaker seg frem til vinnerdesserten, og selv om vår desserttolkning av en norsk isbre ikke kom helt til topps, var det like gøy!

Bosch event 050215OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanelbollebakedelen av konkurransen derimot, den gikk vi seirende ut av! Her kan dere se lagvenninne Ina sin versjon av disse deilige kanelbollene, og følger dere linken får dere også oppskriften på Strangas nydelige kanelboller. Hint: han bruker marsipan i fyllet. Nam!

Dette var en utrolig fin danmarkstur som gav påfyll av den beste sort. Takk til lagvenninner og reisefølge Julie, Amalie, Ina, Henriette, Therese og Manuela - og selvfølgelig Bosch!

Tror det må bli en københavntur igjen snart. Har dere noen danske favoritter?

//MARTHE//