appelsin curd

I dag satt hele familien rundt frokostbordet og skulle komme på tre ting vi liker ekstra godt ved helgene våre. Samtlige av oss, store som små, trakk frem helgefrokosten. Da sitter vi lenge, barna er til og fra, vi voksne drikker mange kopper kaffe, barne-tv eller Rådet på P3 surrer i bakgrunnen, vi legger planer for helga… og spiser noe ekstra godt.

IMG_9449Appelsin curd er vel et noe merkelig sammensatt navn, men hvis vi ser bort fra norskengelsken og fokuserer på smaken, så er dette så godt! Fantastisk på scones med brie. Plusser du på en gul klatt på toppen; helgefrokost av den beste sorten. IMG_9451Her får dere oppskriften, opprinnelig funnet her.

APPELSIN CURD

2 appelsiner (2 1/2 dl saft og skall fra 1 appelsin)

1 stk stjerneanis

Saft av 1/2 lime

125 g usaltet smør

2 dl sukker

3 stk sammenpiskede egg

1. Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime.

2. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle.

3. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet).

4. Rør hele tiden til den tykner og har fått passe konsistens (ca. 20 minutter). Avkjøl og fyll på rene glass.

IMG_9452

Rett og slett en solskinnsfrokost! Oppskriften min på scones og deilig kakao med chilli får du i marsutgaven av Bolig Drøm. Der er også en firesiders sak om kjøkkenet vårt.

God lørdag!

//MARTHE//

Marthe Holien Bø2 Comments