Forandringer på loftstua

Noen ganger er det bare en liten forandring som skal til før du tenker helt annerledes på et rom. I mitt forrige innlegg dro jeg dette gamle bordet som jeg for noen år siden fant i kjelleren på huset vårt bort til vinduet på loftstua. Dette for å få et bedre fotolys og et fint underlag til det som egentlig bare skulle være et stilleben.

Men så oppdaget jeg at bordet gjerne ville stå der borte i kroken. At jeg likte å sitte der selv. At jeg hadde godt av å sitte i denne lune hulen av et rom, med tømmervegger på alle kanter og det vakreste tregulvet å hvile føttene på.

IMG_0045

Så i dag skapte jeg et lite skrivehjørne her i kroken. Jeg malte en gammel Bloomingville lampe med Lady dempet sort (fantastisk farge!), og lot den få hovedrollen i fargevalg og styling. jeg prøvde meg med fargerike puter i sofaen bak skrivehjørnet, men dette rommet vil være fargeløst. Jeg får det bare ikke til å funke med farger her oppe. Slikt facinerer meg, at hvert rom har sin stemme.

IMG_0049 IMG_0054

Og se hva som har overlevd vinteren! Jeg kjøpte dette magnoliatreet i fjor sommer, og jeg skjemmes over å innrømme at det har fått begredelig pleie. I en bøtte, lent opp mot den ene husveggen vår, uten sol eller vann har det stått last og brast i vind og ruskevær og snø. Og plutselig var knoppene der. Jeg tok det inn, og da skjøt det virkelig fart.

IMG_0055 IMG_0059 IMG_0070

Og nå sitter jeg her, lager dette blogginnlegget, ser ut på fjellet utenfor vinduet, kjenner at dette er stedet å sitte akkurat nå.

Også er det helg i tillegg. Glede!

God helg kjære dere!

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment