TORSDAGSTIPSET: TRENDY VEVING

IMG_9964

I går satt jeg i gyngestolen og vippet frem og tilbake med en liten bordvev på fanget. Katten lekte med garnnøstene, det var te på bordet og svigermor hadde bakt natronkaker. Gjett hvem som følte seg som en gammel dame, der hun satt?

IMG_9977

Men jeg har fått helt dilla! Veving er HOT som aldri før, og den ene vakre kreasjonen etter den andre dukker opp på instagram og blogger. I dette innlegget vil jeg tipse dere om mine inspirasjonskilder når det gjelder veving.

Weavemeaway - Herlige Anne, med nettsiden Weavemeaway, var den som introduserte meg for veve-universet. Her får du tips til hva du trenger for å begynne, enkle forklaringer på hvordan du vever og en stor porsjon inspirasjon fra Adas egne kreasjoner.

Honestlywtf - Vevingen du ser på denne siden er direkte inspirasjon til vevingen jeg viser på bloggen i dag. Jeg likte så godt fargekombinasjonene og ville forsøke meg på samme uttrykk. Her finner du også enkle fremgangsmåter på forskjellige veveteknikker.

A beautiful mess - Jeg finner alltid masse inspirasjon på denne nettsiden. Farger, lekenhet og kreativitet - nam! Her ser du hvordan du lager din egen vev, hva du trenger for å starte, og inspirasjon til sukkertøyaktige vevinger.

Pinterest - Søk på "weaving" på Pinterest og gjør deg klar til å bli bombadert med vevspirasjon!

Pil og Bue - An Magritt, med sin vakre, stemningsfulle blogg, har nettbutikken Pil og Bue. Her selger hun de fineste vevinger, laget av venninnen Ursula Rytter - Johansen.

IMG_9970

 Nå har jeg sittet et par kvelder med veven på fanget. Eksperimentert og prøvd meg frem. På vevingen over har jeg blant annet brukt teknikkene soumak, tassels og loops. Jeg har også eksperimentert med forskjellige teksturer og garn. Merinoull fra Rauma, kobbertråd og bomullsgarn - det er gøy å mikse!

IMG_9971

 Veven min er av den enkleste typen, kjøpt på TGR for en slikk og ingenting (30,-). Du kan fint lage en selv, og det er mitt neste prosjekt. Veven jeg har er liten, men nå vil jeg prøve meg på et større prosjekt.

IMG_9975

 Det er rett og slett noe terapeutisk over å sitte med noe kreativt, bruke hendene, ikke tenke på andre ting enn det du holder på med.

IMG_9976

Og klarer jeg det, klarer du det. Meg og garn er i utgangspunktet en svært dårlig match. Prøv du også, jeg kan nesten garantere at du blir hektet!

Ønsker dere en strålende torsdag!

//MARTHE//

Marthe Holien BøComment